Waar zijn al die GINTO lovers? It’s gin O’clock! Ik mocht vorige week de Tastebox van O’live GIN uittesten. Ik maakte deze HO HO HO Kerstcocktail met veenbessensap, gesuikerde veenbessen en rozemarijn. De perfecte cocktail voor tijdens de feestdagen.En geef toe? Voor dat kleurtje alleen …
Hij komt, hij komt! Die lieve goede Sint!En hij breng heel wat lekkers mee voor jou en elk braaf kind.En natuurlijk ook voor al die geduldige mama’s en papa’s dit jaar! 😉Ben jij net zoals ik EXTRA braaf geweest dit jaar en weet je binnenkort …
Op zoek naar een leuk hapje voor de feestdagen? Wat denk je van 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐬𝐞 𝐤𝐚𝐤𝐢𝐚𝐠𝐞? Euh… kakia… wat? Toen ik deze naam voor het eerst las, had ik geen idee van de uitspraak en sprak ik het uit op zijn Frans! Oeps! Maar in het Japans klinkt het zooooveel leuker! [ᴋᴀᴀ-ᴋɪᴇ-ᴊᴀᴀ-ᴋɪᴇ] Geef toe… als je dit zegt, heb je toch een beetje het gevoel dat je vloeiend Japans spreekt? Haha!
WAT IS KAKIAGE?
Japanse kakiage is een soort tempura dat bestaat uit gefrituurde groenten met (of zonder) zeevruchten. Het verschil met tempura (groenten in grote stukken) zijn de zeer fijn gesneden ingrediënten bij kakiage. Mijn versie bestaat uit zoete aardappel, ui, paprika, wortel, prei, lente-ui en scampi’s. Maar je kan voor deze snack eender welke groenten en combinaties gebruiken. Deze Japanse snack smaakt knapperig en wordt geserveerd met zout en een lekkere dipsaus bv. sojasaus. Voor de feestdagen mag het iets specialer zijn dus serveer ik mijn kakiage met een pittige honing-mosterddip van Maille. Zo lekker! Ik werkte de kakiage af met de seaweed flakes van Mill & Mortar
Tempura van gefrituurde groenten met (of zonder) zeevruchten
Gang Appetizer, Snack
Keuken Asian
Author By Sin
Ingrediënten
Voor de honing-mosterddip:
2elDijon mosterdMaille
1klhoning mosterdMaille
1tlgraantjesmosterdMaille
2elhoning
citroensap
verse bieslook of peterselie
Voor het kakiagebeslag:
50g bloem
50gmaïszetmeel
1eierdooier
125mlijskoud waterBij voorkeur spuitwater
snufbakzout
Kakiage ingrediënten:
3reuze scampi's
1lente-ui
¼prei
een halveui
een halvewortel
¼zoete aardappel
¼paprika
olie om te frituren
zoutTip: seaweed flakes van Mill & Mortar
Bereiding
Maak alle groenten schoon en snijd de wortel, wit van prei, paprika en zoete aardappel in julienne. Halveer de ui en snijd in kleine halve ringen. Zorg dat de juliennereepjes en uienringen niet te lang zijn. (ongeveer 4 cm)
Snijd de lente-ui in schuine ringen.Kook de scampi’s gaar en snijd in kleine stukjes.
Doe alle groenten en scampistukjes in een kom en voeg 2 eetlepels bloem toe. Roer een paar keer om met een lepel zodat de bloem zich kan verspreiden tussen de groenten.
Doe de bloem, het maïszetmeel, snuf zout en eierdooier in een kom voor het beslag. Voeg 125 ml ijskoud water (bij voorkeur spuitwater) toe en roer voorzichtig om.Maak de eierdooier los met behulp van een vork of eetstokjes en roer alles om.Let op! Roer niet teveel zodat het beslag luchtig blijft.Het heeft niet dat er grote klonters in het beslag te zien zijn.
Giet het beslag bij je fijngesneden ingrediënten en roer opnieuw voorzicht een paar keer om.
Neem je frituurpan en verhit tot een temperatuur van 180°C. (*)Neem een eetlepel in de ene hand en stokjes (of een knijptang) in de andere hand en maak een kakiage nestje. Doe het nestje in de hete olie.(𝘌𝘳 𝘩𝘰𝘦𝘧𝘵 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘥𝘦𝘦𝘨 𝘢𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘵𝘦 𝘩𝘢𝘯𝘨𝘦𝘯, 𝘸𝘢𝘯𝘵 𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘴 𝘻𝘪𝘦 𝘫𝘦 𝘥𝘦 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘻𝘰 𝘨𝘰𝘦𝘥 𝘦𝘯 𝘴𝘮𝘢𝘢𝘬 𝘫𝘦 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘨𝘳𝘦𝘥𝘪ë𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘮𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘨𝘰𝘦𝘥.)Als je de frituurmand uit de ketel haalt, kan je ze makkelijker vormen en de ingrediënten verdelen zodat elke kakiage enkele stukjes scampi’s, een beetje groente van elke kleur bevat. Dit zorgt ervoor dat de kakiage mooi oogt en alle smaken bevat. Doe de frituurmand in de ketel en laat kort frituren tot de kakiage een mooi goudbruin kleurtje heeft. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Doe alle ingrediënten voor de honing-mosterddip in een kom en roer goed. Proef regematig en voeg naar smaak meer mosterd toe als je van pittig houdt of meer honing als je het liever wat zoeter wil. Werk af met enkele kneepjes citroensap en fijngesneden bieslook of peterselie.
Werk de kakiage af met zout en serveer met de honing-mosterddip.Dip de kakiage rechtstreeks in de dipsaus of druppel het over de kakiage.
Tips
(*) Gebruik je liever een frituurpan: Doe de olie in een kookpot en verhit tot 180°.
Heb je geen thermometer? Check de temperatuur door de eetstokjes in de olie te houden. Van zodra er bubbels vormen rond de eetstokjes, dan is de olie heet genoeg.
Gooi 2-3 kakiage nestjes rechtstreeks in de olie van je hete kookpan of gebruik een ijzeren netje. Frituur tot ze een goudbruine kleur hebben en leg op een vel keukenpapier.
Dit recept heb ik ontwikkeld voor Maille in samenwerking met Yapado.
Wie wil deze [kaa-kie-jaa-kie] proeven?
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op InstagramenFacebook Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin
Foodbag & de Mucovereniging slaan de handen in elkaar.Voor elke Culin’air feestmenu dat wordt verkocht, schenkt Foodbag €10 aan de Mucovereniging. Foodbag en de Mucovereniging slaan de handen in elkaar en organiseren een feestbox met een knipoog naar het culinaire aspect van Foodbag en de …
Gemarineerde biefstukreepjes, Oosterse paddenstoelenmengeling, noedels naar keuze, sesamzaadjes en lente-ui. Quick & easy… Ik kan het niet anders omschrijven. Een simpel en snel te bereiden gerechtje dat wekelijks bij ons op tafel komt tot grote vreugde van mijn man.De ingrediënten voor deze snelle wok heb …
Goodmorning op deze vrijdagochtend de 13de van het jaar 2020. Oh boy… als dat maar goed komt! Gelukkig kan ik op deze ‘ongeluksdag’ alvast 4 ondernemers super gelukkig maken met een kleine verrassing. Want KW Weekend vroeg mij tijdens een interview naar mijn vier favoriete lockdown tips voor hun rubriekje ‘Het Adressenboek’. Er was slechts één voorwaarde: “Als het maar West-Vlaams is.” Door deze laatste zin was ik meteen verkocht! Natuurlijk wil ik meedoen! 🙂
Op deze manier wil ik jullie een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden, want jullie werken zo hard voor jullie mooie zaak!
Aan alles West-Vlamingen: allen daarheen! Steun deze vier toppers of steek hen even een hart onder de riem. #kooplokaal Ken je één van deze vier toppers? Laat gerust in comments weten waarom je fan bent van hen en geef hen zo een extra schouderklopje. 🙂
Dankjewel KW Weekend voor het mooie artikel. Jullie hebben voor enkele blije gezichten gezorgd! Het artikel vind je in KW Weekend op bladzijde 8. 🙂
En dan ga ik nu genieten van het artikel en mijn lekkere chai thee. 🙂 Have a wonderful friday the 13th!
Vandaag stond dit bundeltje troost aka Japanse omurice op tafel.Kennen jullie dit Japans eiergerecht?Ik heb dit voor het eerst gegeten in Zuid-Korea.Zo simpel, maar oooo zo lekker! Omurice bestaat uit ‘omu’ (omelet) en ‘raisu’ (rijst) en is ZEER makkelijk om te maken. Deze zoet-zoute omelet …
Kennen jullie SAN in Gent al?Aan de Gentse brabantdam vind je SAN, het derde bistrorestaurant van tweesterrenchef Sang Hoon Degeimbre van L’air du temps.SAN is een duurzame, zero waste wereld-bistro met aan het fornuis de jonge dynamische en creatieve chef Joël Rammelsberg. “SAN Gent is …
Heb je mijn vorig bericht al gezien? Verrassing! Liesbeth en ik hebben niet één, maar twee gerechten gemaakt voor het nieuwe rubriekje ‘Koken onder Foodies‘ van Lizzylizzblog.
KOKEN ONDER FOODIES
Wat houdt deze rubriek precies in?
Een dagje samen koken, gerechtjes stylen en foto’s nemen. Een uitwisseling van foodprops, backdrops, stijl en creativiteit. Er is slechts 1 voorwaarde: de gerechten moeten een combinatie zijn van jouw keuken en die van Liesbeth.
In ons geval is dat de Aziatische keuken versus Belgische klassiekers. De gehaktballetjes met Thaise toets was onze eerste creatie, onze tweede creatie is een lekkere ovenschotel! Namelijk Mac ‘n cheese Tikka Masala. Hoe goed klinkt dat? Macaronis met kaassaus kennen we allemaal, maar we serveren er tikka masala bij. De tikka masala is gemaakt met garam masala kruiden. De kip laten we 1 nachtje marineren in de koelkast en bakken we de dag nadien, zodat de Indiase kruiden goed tot hun recht komen.
FOODSTYLING & FOOD FOTOGRAFIE
Ook dit keer volgde er een fotoshoot na het koken. Het was opnieuw een leuke en leerrijke ervaring om dit gerechtje te stylen en te fotograferen met de tips van Liesbeth. Zelf maak ik zelden foto’s van ovenschotels, omdat ik dit zeer moeilijk vind om het er lekker te laten uitzien op foto. Dankzij mijn kommetjes, servies en bordjes en Liesbeth haar servet en prachtige backdrop (ondergrond) hebben we deze mooie foto’s gemaakt. Wat vinden jullie ervan?
We starten met de marinade. Meng 125 ml volle yoghurt met een fijn geperst teentje knoflook en 1 koffielepel van de volgende gedroogde kruiden: kurkuma, garam masala, komijn, gedroogde korianderblaadjes, gemberpoeder. Doe alles in een kom en laat 1 nachtje rusten in de koelkast.
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de ui en stoof de ajuin zachtjes aan in de boter of olie.
Voeg de tomatenpuree, melk en room toe en roer enkele malen om met een houten lepel en laat wat pruttelen.
Voeg de marinade toe aan de saus en laat eventjes intrekken. Als ze onvoldoende dikt, voeg dan gerust nog wat room toe en laat nog wat langer pruttelen.
Snijd de kippenhaasjes in blokjes en bak zachtjes aan in wat boter of olie. Kruid met peper en zout.
Meng de pasta onder de saus, voeg de kip toe en giet alles in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukjes en leg deze bovenop de ovenschotel. Zet de schaal in de oven gedurende een 20-tal minuten op 180 graden.
Werk je gerecht af met verse koriander of peterselie. Wij behoren allebei tot #teamzeepsmaak, dus wij kozen voor peterselie. 😉
Heb je dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Vergeet ons niet te taggen! We zijn benieuwd! 🙂
Yay! Eindelijk is het zover!Ik ben de allereerste foodie in het nieuwe rubriekje ‘Koken onder Foodies‘ van Lizzylizzblog.Een dagje samen koken, gerechtjes stylen en foto’s nemen.Een uitwisseling van foodprops, backdrops, stijl en creativiteit.Er is slechts 1 voorwaarde: de gerechten moeten een combinatie zijn van beide …
Leve de hittegolf! Leve de slaatjes zonder sla!Dit keer ga ik voor een zomerse salade met cumelo.Cumelo wat???No worries… ik kende het ook niet tot ik er eentje kreeg van Kroon op het Werk om te proberen. OVER DE CUMELO… Deze Italiaanse zomervrucht is de …
Hot dogs… ze zijn zo simpel, maar ooo zo lekker! Zeker met deze zomerse temperaturen kan niemand weerstaan aan deze yummy comfort food. En toch wou ik eens iets anders proberen. Een hotdog met een gezondere twist! Et voilà! Carrot dogs à la Sin!
In soja gemarineerde wortelen met zoete aardappelbroodjes en soja-mayo.
Dit keer geen worstjes op de bbq, maar wel in soja gemarineerde wortelen. Yum! De alledaagse hotdogbroodjes heeb ik vervangen door zoete aardappel. En dan het allerleukste… de toppings! Ik heb deze leuke carrot dogs afgewerkt met rauwkost, soja-mayo, zure augurkjes en gebakken uitjes. En als final touch laten we de picasso in ons los met ketchup & mayo! Yay! Feestje uit het vuistje en helemaal kidsproof! 🙂
INGREDIËNTEN (voor 6 carrot dogs)
6 zoete aardappelen (middelgroot)
6 wortelen
60 ml Kikkoman sojasaus
1 ui
1 tl azijn
2 el suiker
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl lookpoeder
limoen
rauwkost naar keuze (ik koos voor geraspte witte kool, wortel, radijs)
toppings naar keuze: gebakken uitjes, zure augurken
Spoel de wortelen onder de kraan en schil ze in de vorm van een hotdogworst.
Breng een kookpot met water en een snufje zout aan de kook. Kook de wortelen in 8-10 minuten gaar.
Doe de sojasaus, azijn, suiker, gerookte paprikapoeder, lookpoeder en sesamzaadjes in een kom en meng goed.
Doe de marinade in een diepvrieszakje samen met de wortelen en leg eventjes in de koelkast.
Was de zoete aardappelen en prik enkele gaatjes met een vork. Zet de zoete aardappelen zo’n 8-tal minuutjes op 800 W in de magnetron tot ze gaar zijn. Draai ze halverwege om. OF je kan de zoete aardappelen ook roosteren in de oven. Verwarm de oven voor op 200° (180° heteluchtoven). Smeer de aardappelen in met een beetje olijfolie en zet ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn. (Prik erin met een vork)
Reinig en snijd of rasp de rauwkost naar keuze.
Maak de soja-mayo door 2 delen mayonaise en 1 deel sojasaus te mengen in een kom. Doe er een scheutje limoen bij en breng op smaak met sesamzaadjes en een scheutje sesamolie. Wil je liever een dunnere saus? Voeg dan een beetje water toe.
Pel en was de ui en snijd tot uienringen. Stoof de uienringen aan in een beetje olie.
Verwarm de wortelen in een braadpan en overgiet ze met de sojamarinade. Leg de wortelen tussen de zoete aardappelbroodjes.
Werk de carrot dogs af met uienringen, rauwkost, enkele druppels soja-mayo en toppings naar keuze.
En dan de final touch! Laat de picasso in je los en laat jezelf eens helemaal gaan met de spuitbus ketchup en mayonaise. Wat een feestelijke hotdogs!
Smullen maar!
TIP! Zorg ervoor dat je ALLE smaken in 1 keer proeft (zoete aardappel, wortel, augurkjes, dressing, toppings,…) voor een echte smaakexplosie in je mond!
Wat vinden jullie van mijn carrot dogs à la Sin? Kan deze ‘hot dog met een twist’ jullie bekoren? En wat zijn jullie favo hotdogs toppings?
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Een frisse cake met perzikschijfjes, bosbessen en kokosrasp.Deze cake is niet alleen een streling voor de tong, maar ook voor het oog. Ohhh…! Iemand nog een gaatje vrij voor een dessertje?Wat denk je van deze frisse cake met bosbessen, perzik en geraspte kokos on top! Yum!Ik …
De voorbije weken heb ik heel wat moederdagmanden zien passeren.Jammergenoeg kon ik geen enkele bemachtigen hier op de boerebuiten. 😅Dan maar mijn eigen mandje samenstellen!Want… wat je zelf doet, doe je beter! Toch?Het vraagt een beetje meer voorbereidingswerk dan een kant-en-klare mand dat aan huis wordt geleverd, …
Onder het motto ‘koop lokaal en steek de lokale handelaars een hart onder de riem’ ben ik de superdeluxe groentepakket gaan afhalen bij Le Monde des Milles Couleurs in Ieper.
OVER WILD FARMER DRIES DELANOTE
‘Wild farmer’ Dries Delanote van Le Monde des Milles Couleurs heeft een bioboerderij dat bekend staat om zijn kraakverse producten diie nergens anders te vinden zijn. Omdat al hun klanten (topchefs over gans België en Noord-Frankrijk) verplicht gesloten zijn, bieden ze twee keer per week een prachtig groentepakket aan voor slechts 15 euro dat je kan afhalen bij hen in Ieper. Keitof! 🙂
GROENTEPAKKET DELUXE
Elke week bevat het pakket vergeten en lokale groenten zoals warmoes, puntarella, fluomelde aka boomspinazie, broccoletti, mesclun, etc. Maar ook verse kruiden en eetbare bloemen. Dus ik zou zeggen #kooplokaal en laat de topchef in je naar boven komen! 😉
DEZE WEEK
Mijn groentepakket deluxe
IN HET VOLGENDE PAKKET ZIT…
Vanaf morgen in het groentepakket: paarse ajuinbloem, wilde winterbloemkool, fluomelde, puntarella, aardappel, ajuin, wortel, prei-asperge, sla, tijm/basilicum, eetbare bloemenmix, artisjok/asperge en ander gezonds.
AAN DE SLAG!
Aziatische wok
In mijn pakket zat er oa. paksoi, pijpajuin en venkelgroen, dus ik heb een snelle Aziatische wok gemaakt met sobanoedels, sesamzaadjes en de vegetarischhe boulettekes van de vegetarische slager die ik heb gekregen van Diamonds & Pearls. Leve de foodpakketjes, voorraadkastkoken en de diepvries tijdens deze corona quarantaine! #lockdown
Kopen jullie ook lokaal? Wie steunen jullie en waarom? Laat het me zeker weten! Ik ben benieuwd! 🙂
Goodmorning! It’s sunday brunchday!Aangezien onze kippen 2-3 eieren per dag leggen, kunnen we ze tijdens deze corona quarantaine bijna niet meer aan. Dus we starten onze zondag met een recept voor een heerlijk eitje deluxe van Libelle lekker. Een roereitje met enkele stukjes van het witte …
No worries! Dit is geen coronapost, maar een big shout-out naar de verspakketten met wereldgerechten van de Albert Heijn zoals Indonesische nasi goreng, Surinaamse roti, Marokkaanse couscous, Spaanse paëlla, Thaise curry… noem maar op! Mijn foto: Indiase Curry Madras met de “poulettekes” van De Vegetarische …
Risotto… één van de meest gekende Italiaanse gerechten uit het Noorden van Italië. De naam ‘Risotto’ is afgeleid van het woord ‘riso’, wat rijst betekent. De rijst wordt eerst een paar minuutjes droog aangebakken en daarna in de bouillon gekookt en geblust met een lekkere Italiaanse witte wijn. 😉 Tegenwoordig bestaan er al heel wat varianten op deze Italiaanse klassieker. Ik probeerde de versie van It’s a Food Life met portobello. Klik hier om rechtstreeks naar haar recept ‘gevulde portobello met pompoen risotto’ te gaan.Het ideale herfstreceptje! Mmmm…
INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
2 l kippen bouillon (of groente bouillon)
2 el roomboter
2 el plantaardige olie
1 kleine rode ui, gesnipperd
400 g risotto of paella rijst
500 g pompoen
200 ml witte wijn
50 g parmezaanschilfers (naar eigen smaak toevoegen)
verse tijm
½ tl nootmuskaat
peper en zout
pompoenpitten
2 portobello’s
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bouillon in een pannetje op laag vuur. Doe de olijfolie en boter in een grote pan en laat smelten.
Stoof de ui een paar minuten en voeg daarna de rijst toe. Meng goed door elkaar.
Voeg 1 lepel bouillon bij de rijst en roer tot dit volledig is geabsorbeerd.
Blus met de wijn en roer door tot alle wijn is geabsorbeerd. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren tot de rijst gaar en romig is. Dit kan 20-25 minuutjes duren. Geduld!
Besprenkel de portobello’s lichtjes met olijfolie en doe ze een kwartiertje in de oven.
Haal de schil van de pompoen en snijd de pompoen in stukjes en stoom of kook gaar. Doe de gare pompoen in een keukenmachine of blender en voeg de kruiden toe. Blend het geheel.
Als de rijst gaar is kan je de pompoenpuree en parmezaanse kaas toevoegen. Roer alles goed door elkaar en verwarm nog een paar minuutjes.
Haal de portobello uit de oven en vul met de pompoenrisotto.
Werk af met enkele pompoenpitten en geniet van dit heerlijke herfstreceptje.
Bon appétit!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
De feestdagen zijn in aantocht!Wie mij een beetje kent, weet dat ik een grote fan ben van de wereldkeuken.Van zodra ik een tafel vol kleurrijke gerechtjes en schaaltjes zie, maakt mijn hart een vreugdesprongetje en worden mijn kleine ogen op slag ietsje groter. 😉Het oog …
Goedemorgen!De herfst is in het land!Als ik nu naar buiten kijk, dan wil ik het liefst de hele dag binnenblijven onder mijn fleece dekentje met een lekker kopje thee (of een warme choco) om mijn handen aan te verwarmen. 🙂Gelukkig biedt dit ontbijtje troost en …
Aan welke gerechten denk jij bij het woord ‘mosterd‘? Ik denk spontaan aan volgende gerechten: kaasblokjes met graantjesmosterd, een boterham met mosterd in je Vlaamse stoverij, een mals kipje in mosterdroomsaus en de boullie met moster van mijn oma! Heerlijk! Maar naast deze klassiekers kun je nog zoveel meer gerechten op smaak brengen met dit gouden goedje… La Maison Maille daagde mij uit om twee gerechtjes te ontwikkelen met één van hun producten. Vandaag zijn de bloemkoolnuggets met honing-mosterddip aan de beurt. De bloemkoolnuggets hebben een crispy jasje van kruiden en cornflakes en worden bereid in de airfryer. Kortom, een gezonder hapje waar je guiltfree van mag genieten tijdens de feestdagen! 😉
“Maille is meer dan een detail!”
OVER MAILLE
La Maison Maille werd zo’n 265 jaar geleden opgericht door Antoine Maille. Door de eeuwen heen heeft La Maison Maille haar kennis over de productie van mosterd en vinaigrettes doorgegeven aan de volgende generaties, waardoor het vakmanschap, de creativiteit, innovatie en de kwaliteit van de mosterd en vinaigrettes gewaarborgd is gebleven. Mailleis er van overtuigd dat de toevoeging van mosterd eigenlijk de finishing touch geeft aan elk gerecht. Vandaar de uitdrukking “Maille is meer dan een detail!”.
AANBOD MAILLE
La Maison Maille
Het aanbod van Maille bestaat onder andere uit 84 unieke mosterdvarianten die één op één een geweldige smaaksensatie bevatten. Van het persbureau Yapado kreeg ik volgende producten om mee te experimenteren.
Maille Moutarde au miel
Maille Cornichons extra fins
Maille Mayonaise Fins Gourmets
Maille Moutarde Fine de Dijon L’Originale
Maille Moutarde à l’ancienne
La Maison Maille
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
1 bloemkool
Maille Mutarde au miel (honing-mosterd)
Maille mayonaise Fins Gourmets
200 g cornflakes (ongezoet)
200 g bloem
kippenkruiden
knoflookpoeder
paprikapoeder
zout en peper
200 ml warm water
olijfolie
ev. honing
citroensap
verse peterselie
La Maison Maille
BEREIDING
Reinig de bloemkool en verdeel in roosjes. Verwijder de steel van de bloemkool, zodat de roosjes de grootte hebben van een kipnugget.
Neem een kom en vermeng het warme water met een beetje bloem tot je een dik papje (yoghurtachtig) bekomt. Doe de resterende bloem in een aparte kom.
Doe de kruiden (paprikapoeder, knoflookpoeder, kippenkruiden, peper en zout) samen met de cornflakes in de keukenmachine en maal tot middelfijne stukjes. De cornflakesstukjes mogen nog grof zijn.
Nu zijn we klaar om de bloemkoolroosjes een crunchy en smaakvol jasje te geven. Bevochtig een bloemkoolroosje met een beetje water.
Vervolgens dip je deze eerst in de kom met bloem, daarna door het yoghurtpapje en tot slot door de gemalen cornflakes met kruiden.
Herhaal dit met alle bloemkoolroosjes tot deze allemaal een crispy cornflakesjasje hebben.
Leg de bloemkoolroosjes in het bakje van de airfryer en besprenkel met een beetje olie.
Bak de nuggets ongeveer 20 minuten op 180°C in de airfryer tot ze mooi krokant zijn.
Ondertussen maak je de honing-mosterddip.
Neem 3 el mayonaise en 2 el honing-mosterd (of 1 el mosterd en een kneepje honing) en werk af met peper, zout en verse peterselie.
Voeg een beetje citroensap toe voor een frisse toets!
Werk de nuggets af met verse peterselie en paprikapoeder.
Serveer de nuggets samen met de honing-mosterddip!
Genieten maar!
Bloemkoolnuggets met honing-mosterd
Heb je dit gerecht gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Hier zit ik dan in mijn zetel mijn fleece dekentje op de allerlaatste dag van de zomervakantie. Bye bye zomer!Ik ben al helemaal klaar voor de herfst! 🙂Heerlijk genieten van mijn zondag met een matcha gebakje en een echte Japanse matcha latte! Yum!Ben jij ook …
Tijdens ‘De Zomertafel‘ van njam! kreeg ik een duoticket voor Lekker Klassiek.Lekker Klassiek is een symfonisch musicalconcert dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau. Dit jaar vond een groot musicalconcert plaats met daarbij het beste van de musicals “14-18”, “40-45” en “Daens” gebracht door de bekende …
Vandaag staat een heerlijke Libanese salade op het menu. De Libanese salade bestaat uit bulgur, groenten en verse peterselie en munt uit mijn tuin. Bij de salade serveer ik baba ganoush, dat is een heerlijke zelfgemaakte aubergine dip uit de Mediterrane keuken. De salade werk ik af met verse kruiden en enkele stukjes veggieburger van The Bio Veggie Company. Aan tafel!
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
Libanese salade met TBVC burger
LIBANESE SALADE
300 g bulgur
1 rode ui
1 tomaat
halve komkommer
sap van een halve citroen
verse muntblaadjes
verse peterselie
1 blokje groentebouillon
plantaardige olie
40 ml olijfolie
peper en zout
Baba ganoush
BABA GANOUSH
2 aubergines
2 teentjes knoflook
sap van een halve citroen
2 el tahin
1 tl komijnpoeder
chilipoeder
verse peterselie of koriander
1 el olijfolie
peper en zout
Flatbread
FLATBREAD
200 g bloem
150 g volle yoghurt
1 tl bakpoeder
snuf zout
VEGGIEBURGERS (The Bio Veggie Company)
2 veggieburgers naar keuze (ik heb gekozen voor de kaasburger)
Libanese salade met TBVC burger, baba ganoush en homemade flatbread
BEREIDING
LIBANESE SALADE
Kook de bulgur gaar in een pan met water en een groentebouillonblokje.
Snipper de rode ui.
Was de komkommer en snij in kleine blokjes. Leg de tomaat eventjes in kokend water. Pel de tomaat en snij in fijne blokjes.
Reinig de peterselie en muntblaadjes en hak fijn.
Doe de bulgur, rode ui, tomaat, komkommer, peterselie en munt in een kom en meng samen tot een geheel.
Knijp een halve citroen over de salade. Voeg de olijfolie toe en roer alles samen.
Breng op smaak met peper en ev. zout.
Verdeel over 2 diepe borden of kommetjes en werk af met de verse kruiden en enkele druppels citroen.
BABA GANOUSH
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was en halveer de aubergines in de lengte. Wrijf de aubergines in met een beetje olijfolie en leg ze op een rooster. Zet ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven OF rooster de aubergines gaar op de grill (ongeveer 20 minuten). Draai de aubergines regelmatig om.
De aubergines zijn klaar wanneer het vruchtvlees mals is en de schil krokant is. Haal de aubergines uit de oven en laat afkoelen.
Schraap het vluchtvlees uit de aubergines en laat even uitlekken.
Doe het vruchtvlees in een blender en voeg tahin, olijfolie, knoflook, komijnpoeder, citroensap, verse peterselie of koriander toe en mix fijn.
Doe de baba ganoush in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Werk af met een scheutje olijfolie en chilipoeder.
FLATBREAD
Doe alle ingrediënten in een kom en laat 15 minuten rusten.
Strooi een beetje bloem over het oppervlak en maak van het deeg enkele balletjes. Rol ze zo dun mogelijk uit met behulp van een deegrol.
Bak de dunne lapjes deeg in een droge koekenpan.
Bak aan beide zijden tot je flatbread een mooie goudbruine kleur krijgt.
Serveer de flatbread bij de baba ganoush.
Werk af door enkele stukjes flatbread in de baba ganoush te steken.
VEGGIEBURGERS (The Bio Veggie Company)
Doe een scheutje olie in een pan en bak je favoriete veggieburger (of kaasburger) in een pan.
Snij de burger in stukjes en leg ze op de Libanese salade.
Serveer de Libanese salade met een warme burger.
Dek de tafel en geniet samen van een heerlijke Libanese salade met homemade flatbread en baba ganoush.
Heb je dit gerecht gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
GRATIS PROEVEN!
Loopt het water je nu al in de mond en wil je de producten van The Bio Veggie Company eens proeven? Laat het me zeker weten! Ik mag 50 gratis schaaltjes uitdelen en wie weet maak jij binnenkort lekkere veggie maaltijden met deze burgertjes, nuggets of kroketten. Benieuwd naar het assortiment? Klik hier voor een overzicht van de producten van The Bio Veggie Company.
Mijn allereerste homemade poké bowl! Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht met Japanse invloeden.Poké betekent ‘dwars in stukjes snijden’ van de plakjes of blokjes rauwe vis die in een kom samen met rijst, dressing, groenten en allerlei smaakmakers worden geserveerd. “Een poké bowl is …
Dit is en blijft één van mijn favoriete vegetarische gerechten.I just loooove it!!Deze heerlijke schotel bestaat uit bulgur, wortel, broccoli, gezeefde tomaten en feta. Vooral de feta maakt het helemaal af! Ik maak deze schotel 1 keer klaar en ik stop verschillende porties in de …
Ik weet het… Er verschijnen veel te weinig desserts op mijn feed. Dat komt omdat ik niet de beste bakker ben. (lees: vaak misbaksels) 😉 Maar als ik bezoek heb, dan verwen ik mijn gasten graag met iets homemade. Opgelet! Dit is niet healthyproof, maar ideaal als je jezelf eens wil verwennen met een lekker stukje gebak. De boog kan niet altijd gespannen zijn, hé! 😉
Deze luchtige blueberry crumble cake is gemaakt met yoghurt en een crumblelaag van amandel. En als kers op de taart… oftewel de bosbes op de crumble… deze prachtige bakvorm van le creuset. Dankjewel Dhondt! Zijn jullie goeie bakkers? Of bak je er vaak ook niets van? 😉
INGREDIËNTEN (voor 1 taart)
VOOR DE TAART:
1 bakje griekse yoghurt (170g)
240 g bloem
100 g suiker
100 ml olijfolie
4 eieren, gesplitst
2 tl bakpoeder
300 gr blauwe bessen
poedersuiker om te bestrooien
VOOR DE CRUMBLE:
100 g bloem
50 g boter
50 g suiker
3 el amandelschaafsel
BEREIDING
Maak eerst de crumble: roer de suiker en bloem door elkaar en voeg de boter toe. Snijd de boter in stukjes en ga daarna met je vingertoppen door de kom totdat er allemaal kruimels ontstaan. Schep het amandelschaafsel er door en zet zolang in de koelkast.
Verwarm de oven op 170 graden. Mix de eiwitten goed stijf met een mixer. Roer daarna met een lepel het eigeel er door. Voeg de suiker, olie en yoghurt toe en roer kort tot een gladde massa. Zeef de bloem en bakpoeder er bij en schep door elkaar tot een beslag.
Bedek een bak of springvorm met bakpapier of vet hem goed in. Giet het beslag in de vorm en verdeel de blauwe bessen er over. Kruimel daarna de crumble er over en zet ongeveer 60 min in de oven.
Controleer altijd met een sateprikker of hij gaar is van binnen. Bestrooi met poedersuiker. Tip: je kunt ook de blauwe bessen vervangen door ander fruit zoals frambozen, aardbeien of abrikoos.
Smullen maar!
Blueberry crumble
Heb je dit gerecht gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Vandaag heb ik mijn allereerste kookworkshop gegeven en vierde ik samen met The Bio Veggie Company, Stroomop en Wavemakers de start van het BBQ seizoen! #everybodybevegualEn dit deed ik niet alleen! Samen met Elle van A Pinch Of Odelle en Jelle van The Messy Chef gaven we …
Volgende week zaterdag is het zover!Dan geef ik mijn ALLEREERSTE kookworkshop! Spanneeeend!Benieuwd wat we zullen maken? Wavemakers daagde mij uit om een Aziatisch gerechtje te ontwikkelen met de vegetarische burgers van The Bio Veggie Company.Zie hier het resultaat! #veggieproofAziatische hoisin nuggets die je op twee …
Ik had de eer en het genoegen om aan te schuiven aan ‘De Zomertafel’ van de 2 tv-koks Steffi Vertriest & Dagny Ros. De njam!-lunch bestond uit enkele zomerse BBQ gerechten, super inspirerende slaatjes & side dishes naar aanleiding van het nieuwe TV-programma ‘De Zomertafel’ en de nieuwe editie van ‘Lekker Klassiek‘. Dankjewel voor de gezellige namiddag & heerlijke njam!-lunch! Het was 100% NJAM! 😉
DE ZOMERTAFEL
Dagny Ros & Steffi Vertriest
” Inspirerende slaatjes, BBQ-gerechten & side dishes. De ultieme summerfood voor op de zomertafel!”
Elke zaterdag een nieuwe aflevering van ‘De Zomertafel’ met 2 njam!-chefs op njam!
We werden hartelijk ontvangen op de plek waar de opnames doorgingen voor het gloednieuw programma ‘De Zomertafel’. Heerlijk genieten van de prachtig gedekte tafel, een lekker aperitiefje en heerlijke versnaperingen.
APERITIEF
Homemade ijsthee
Heb je liever een alcoholvrije aperitief? No problemo! Voor de liefhebbers was er ook een heerlijke homemade ijsthee van Steffi Vertriest! Heerlijk verfrissend!
HAPJES
Deze twee aperitiefhapjes waren de perfecte start van de njam!-lunch.
tzatziki met flatbread
blini’s van gerookte zalm met mierikswortelcrème
Tzatziki met flatbread
Blini’s van gerookte zalm
DE ZOMERTAFEL
De Zomertafel staat al klaar! De regendruppels, de grijze wolken en de open haard gaven deze zomertafel toch een winters sfeertje. 😉
VERWELKOMING DOOR STEFFI & DAGNY
Verwelkoming door Steffi Vertriest & Dagny Ros. Samen vertelden ze vol enthousiasme over het gloednieuwe programma ‘De Zomertafel’ en de nieuwe editie van ‘Lekker Klassiek’. Zowel Steffi als Dagny maken allebei deel uit van ‘De Zomertafel’ en lieten ons enkele zomergerechten voorproeven!
Steffi Vertriest & Dagny Ros
ZOMERSE GERECHTEN UIT ‘DE ZOMERTAFEL’
Oké! Zijn jullie er klaar voor? Hieronder volgen de foto’s van de fantastische zomerse gerechten die ik heb mogen proeven! Ze waren vingerlikkend lekker! Yum! Alle recepten kan je terugvinden op de website van Njam!
zomerse pastasalade
in tijm gegrilde radijsjes
citrus-burrata salade
zomerse pastasalade
gegrilde radijsjes
citrus-burrata salade
Daarna volgden nog enkele BBQ veggies met gado gado (pindasaus). De gado gado smaakte overheerlijk!
BBQ veggie spiesjes met gado gado
En nog enkele blini’s erbij! Wat een verwennerij!
Blini’s van gerookte zalm met mierikswortelcrème
DESSERT VAN TV-KOK ROGER VANDAMME
En als kers op de taart… Lekkere pannenkoekjes à la Roger Vandamme! De perfecte afsluiter! Geef toe! Hoe lekker ziet dit dessertje eruit? Deze pannenkoeken zal je kunnen proeven op ‘Lekker Klassiek’.
IJSBOERKE
En om in schoonheid af te sluiten… een ijsje van IJsboerke! Daar zeg ik geen nee tegen! 😉
SMILE!
Samen op de foto met Steffi Vertriest & Dagny Ros
Wat een geslaagde namiddag! Dankjewel Steffi Vertriest, Dagny Ros & Njam voor deze heerlijke en gezellige lunch! Ik kijk met veel plezier naar ‘De Zomertafel’! Heel erg benieuwd naar al die lekkere zomergerechten! 🙂
GOODIEBAG
En als dat nog niet genoeg was, kregen we allemaal een goedgevulde goodiebag mee naar huis! Wauw! Wat een prachtige boodschappentas! Nu kan ik vol trots rond paraderen met mijn njam!-boodschappentas in de supermarkt. 😉 Thanks Njam!
goodiebag
Benieuwd wat er allemaal in de goodiebag zit? Een zak boordevol lekkere dingen + 2 toegangstickets (!) voor Lekker Klassiek op 31 augustus in Boom. Yippie! Wie gaat mee? Alle info over ‘Lekker Klassiek’ vind je via onderstaande link! www.lekkerklassiek.be
De Zomertafel
Zomerse culinaire feelgood met twee njam!chefs. Elke zaterdag om 11h, 17h en 22h.