Recent Posts

Speculoos truffels met maar 3 ingrediënten

Speculoos truffels met maar 3 ingrediënten

Hij komt, hij komt! Die lieve goede Sint!En hij breng heel wat lekkers mee voor jou en elk braaf kind.En natuurlijk ook voor al die geduldige mama’s en papa’s dit jaar! 😉Ben jij net zoals ik EXTRA braaf geweest dit jaar en weet je binnenkort 

Japanse kakiage met honing-mosterddip (Maille)

Japanse kakiage met honing-mosterddip (Maille)

Op zoek naar een leuk hapje voor de feestdagen? Wat denk je van 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐬𝐞 𝐤𝐚𝐤𝐢𝐚𝐠𝐞? Euh… kakia… wat?Toen ik deze naam voor het eerst las, had ik geen idee van de uitspraak en sprak ik het uit op zijn Frans! Oeps!Maar in het Japans klinkt 

Feestbox culin’air tvv muco (foodbag)

Feestbox culin’air tvv muco (foodbag)

Foodbag & de Mucovereniging slaan de handen in elkaar.
Voor elke Culin’air feestmenu dat wordt verkocht, schenkt Foodbag €10 aan de Mucovereniging.

Foodbag en de Mucovereniging slaan de handen in elkaar en organiseren een feestbox met een knipoog naar het culinaire aspect van Foodbag en de air of lucht die zo kostbaar is voor mucopatiënten. CULIN’AIR
Per feestmenu gaat er 10 euro naar de Mucovereniging voor onderzoek naar mucoviscidose (taaislijmziekte).

WAT IS MUCOVISCIDOSE?

Mucoviscidose of muco (ook wel taaislijmziekte of cystic fibrosis genoemd) is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in België. Taai slijm zorgt naast problemen met de luchtwegen, ook voor aantasting van andere organen. Verteringsenzymen in het spijsverteringskanaal geraken niet of onvoldoende tot bij het voedsel, met een gebrekkige vertering en voedselopname tot gevolg. Door de spijsverteringsproblemen kan iemand met muco minder energie en voedingsstoffen uit voeding halen. Terwijl je net méér energie nodig hebt om tegen je ziekte te vechten en te ademen als je muco hebt. Daarom wordt vetrijke voeding met extra veel calorieën voorgesteld. Wij wisten al lang dat (lekker) eten belangrijk is, maar voor mucopatiënten is het zelfs van levensbelang!
(bron: Foodbag)

FOODBAG & MUCOVERENIGING

Wat hebben Foodbag en de Mucovereniging nu met elkaar gemeen? Meer dan je zou denken!
Beide komen uit een totaal andere branche, maar hebben wel dezelfde kenwaarden namelijk:
100 % Belgisch, bewust, lokaal & met een heel menselijk karakter.

De receptenbundel boordevol tips & tricks

Wat houdt de box in?

  • Lekkere culin’aire feestgerechten van hapjes tot dessert met aandacht voor lokale producten
  • Keuze uit een klassiek (vlees en vis) of veggie feestmenu
  • Een box met alle ingrediënten en recepten voor een feestelijk viergangendiner
  • Een receptenbundel met enkele toffe tips & tricks rond het dresseren en het presenteren van de gerechtjes
  • Leuke extra’s zoals menu- en naamkaartjes en styling tips om van jouw tafel een echte feesttafel te maken
  • Per verkochte box doneert Foodbag €10 aan de strijd tegen muco

Foodbag wil jou op deze manier een memorabele avond bezorgen waarin genieten (ja, ook voor jou!) centraal staat samen met je bubbel en een lekker glaasje bubbels. Dubbel bubbel fun!
Foodbag levert alles aan huis, jij volgt het stappenplan van aperitief tot dessert met een handig schema van wat je op voorhand kan maken en wat à la minute. Maar geloof me, alles is zo goed als klaar!
Je hoeft het enkel op te warmen, af te werken en leuk te presenteren. Piece of cake!

KLASSIEK OF VEGETARISCH FEESTMENU

De feestbox Culin’air bestaat uit een klassiek of veggie feestmenu.
Je ontvangt een feestbox thuis met alle ingrediënten en recepten voor een heerlijk viergangendiner.
De klassieke feestmenu kan je bestellen voor 4, 6 of 8 personen.
Het veggie feestmenu is verkrijgbaar voor 4 personen.
Voor het klassieke feestmenu verwijs ik graag door naar de webiste van Foodbag.
Dankzij Wavemakerspr mocht ik samen met enkele andere foodies een online kookworkshop volgen met Wim Ballieu en een feestbox Culin’air uittesten.
Ik koos uit nieuwsgierigheid voor het veggie menu. Benieuwd welke gerechten er in mijn feestbox zaten?

Virtuele kookworkshop Culin’air met Wim Ballieu
(ism Wavemakerspr, Foodbag & Mucovereniging)
MIJN VEGGIE FEESTBOX
  • TRIO VAN HAPJES: knolseldersoepje met oesterzwam krokantjes, torentje van veggie bouding blanc van Bonrill met peperkoek en appel en gevulde pompoenballetjes van ‘Balls & Glory’ Wim Ballieu
  • VOORGERECHT: Tartaar van rode biet met mierikswortelcrème, dille & witloof + breekbrood
  • HOOFDGERECHT: Gevulde pompoen met kastanje, zongedroogde tomaat en pecannoten, veenbessenroomsaus en verse kroketjes
  • BIJGERECHT: Geroosterde pastinaak en gepofte prei uit de oven + wintersalade met boerenkool, veenbessen en sinaasappel
  • DESSERT: Mousse van pure chocolade met compote van Mandarijn & kletskoppen van Jules Destrooper
TRIO VAN HAPJES
VOORGERECHT

Het voorgerecht bestaat uit een heerlijke tartaar van rode biet met mierikswortelcrème, dille & witloof.
Als bijgerecht serveer je zelfgemaakt breekbrood.

HOOFDGERECHT

De hoofdschotel is een gevulde pompoen met kastanje, zongedroogde tomaat en pecannoten.
Dit wordt geserveerd met een heerlijke veenbessenroomsaus en verse kroketjes.

Gevulde pompoen met veenbessenroomsaus en kroketjes
BIJGERECHT

Als bijgerecht hebben we geroosterde pastinaak en gepofte prei uit de oven + een wintersalade met boerenkool, veenbessen en sinaasappel.

DESSERT

And last but not least… de absolute kers op de taart! Of beter gezegd een mousse van pure chocolade met compote van mandarijn en kletskoppen met chocolade van Jules Destrooper.

Geef mucopatiënten meer ademruimte (letterlijk & figuurlijk)!
Steun hen via deze feestbox en/of doe mee aan de #mucosocks campagne en koop je eigen mucosocks.

EEN FEESTMENU CULIN’AIR BESTELLEN

Bestel je feestmenu en geef op deze manier een beetje extra adem om iedereen met muco een zo normaal mogelijk leven te gunnen.
Want wij leven tijdelijk in een wereld waarin mondmaskers en ontsmettingsgel overal aanwezig is en waar we bang zijn voor besmettingsgevaar, maar voor mucopatiënten is dit dagelijkse kost.
Zij vechten elke dag tegen de ziekte, in de hoop dat in de nabije toekomst nieuwe behandelingen een beter en langer leven mogelijk maken.
Want mucoviscidose genezen is spijtig genoeg nog niet mogelijk.
Toch zijn kinderen, jongeren en volwassenen met muco enkele uren per dag bezig met hun therapie, om de symptomen te behandelen en waar mogelijk te voorkomen: elke dag opnieuw aerosols, kinesitherapie, tientallen pillen, hoge dosissen antibiotica en allerlei medicijnen om complicaties te behandelen.
Ga naar www.foodbag.be/nl/culinair voor alle info en bestel je feestmenu culin’air!

Fijn feestdagen en geniet van jullie feestmenu!

Heb je een Feestmenu Culin’air besteld?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel je foto’s op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin

Snelle Oosterse wok met biefstuk

Snelle Oosterse wok met biefstuk

Gemarineerde biefstukreepjes, Oosterse paddenstoelenmengeling, noedels naar keuze, sesamzaadjes en lente-ui. Quick & easy… Ik kan het niet anders omschrijven. Een simpel en snel te bereiden gerechtje dat wekelijks bij ons op tafel komt tot grote vreugde van mijn man.De ingrediënten voor deze snelle wok heb 

mijn 4 lockdown tips (KW weekend)

mijn 4 lockdown tips (KW weekend)

Goodmorning op deze vrijdagochtend de 13de van het jaar 2020. Oh boy… als dat maar goed komt! Gelukkig kan ik op deze ‘ongeluksdag’ alvast 4 ondernemers super gelukkig maken met een kleine verrassing.Want KW Weekend vroeg mij tijdens een interview naar mijn vier favoriete lockdown 

Japanse omurice (Kikkoman)

Japanse omurice (Kikkoman)

Vandaag stond dit bundeltje troost aka Japanse omurice op tafel.
Kennen jullie dit Japans eiergerecht?
Ik heb dit voor het eerst gegeten in Zuid-Korea.
Zo simpel, maar oooo zo lekker!

Omurice bestaat uit ‘omu’ (omelet) en ‘raisu’ (rijst) en is ZEER makkelijk om te maken.

Deze zoet-zoute omelet kun je eten als ontbijt, lunch of diner en is erg populair bij kinderen. #kidsproof
Het bestaat uit een zachte en dunne omelet met daarin gebakken rijst met vlees (of vleesvervanger) en knapperige groentjes naar keuze.
Dankzij de ketchup & kikkoman sojasaus krijgt het gerecht een zoet-zoute toets.
Ideaal om veel leftover groentjes in te verstoppen!
Benieuwd hoe ik dit gerecht heb gemaakt?

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 2 wortels
  • handje shiitakes
  • 4-8 eieren (1 à 2 eieren per persoon)
  • 2 lente-uien
  • 1 zoete ui
  • 300 g gehakt (rund of kip), kippenblokjes of vegetarische vervanger naar keuze
  • plantaardige olie
  • zwarte peper
  • zout
  • 250 g rijst (bij voorkeur Aziatische ‘plak’ rijst)
  • 2 el ketchup
  • 2 el Kikkoman sojasaus
  • optioneel: geraspte kaas, scheutje melk

BEREIDING

  1. Spoel alle groenten en borstel de shiitakes.
    Pel en versnipper de ui en schil de wortelen.
    Snijd de shiitakes in dunne reepjes en de wortelen in blokjes.
    Spoel de lente-ui, snij de onderkant af en snijd de rest van de lente ui in schuine ringen.
  1. Doe een scheutje olie in een pan en stoof de shiitakes.
    Voeg de ui en wortelen toe en roerbak enkele minuten op hoog vuur.
    Kruid je gehakt of kippenblokjes of vleesvervanger en voeg deze bij de groenten.
    Als alles gaar is voeg je de Kikkoman sojasaus en ketchup toe.
    Proef en voeg meer sojasaus (zouter) of ketchup (zoeter) toe naar smaak.
    Kruid af met zwarte peper en een snufje zout.
  2. Doe een scheutje olie in een pan of wok en klop 1 of 2 eieren per persoon in een kom.
    Hoe meer eieren, hoe groter de omelet om rond je vulling te plooien.
    Als je dat wenst kan je wat meer smaak toevoegen aan het ei door een scheutje melk toe te voegen. Voeg peper en zout toe en giet het eimengsel al draaiend in de hete wok zodat het de vorm heeft van een pannenkoek.
    Als de omelet aan 1 kant mooi gebakken is, draai ze dan voorzichtig om en bak nog eventjes aan de andere kant. Haal de omelet voorzichtig uit de pan en leg opzij.
    Bak de andere omeletten. (1 per persoon)
    Optioneel: Strooi een beetje geraspte kaas over de zijde waarmee je het gehakt zal bedekken.
  3. Doe je vulling in een klein kommetje naar keuze (afhankelijk van hoe groot je de de omurice wil) en draai de kom om op een bord. Leg de omelet erover en stop de onderkant een beetje vast onder je vulling zodat het een mooi bolletje vormt.
  4. Werk de omurice af met enkele strepen ketchup.
    Serveer met een lekkere salade!

Smullen maar!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



SAN GENT (chef Joel Rammelsberg)

SAN GENT (chef Joel Rammelsberg)

Kennen jullie SAN in Gent al?Aan de Gentse brabantdam vind je SAN, het derde bistrorestaurant van tweesterrenchef Sang Hoon Degeimbre van L’air du temps.SAN is een duurzame, zero waste wereld-bistro met aan het fornuis de jonge dynamische en creatieve chef Joël Rammelsberg. “SAN Gent is 

Mac ‘n cheese tikka masala (koken onder foodies)

Mac ‘n cheese tikka masala (koken onder foodies)

Heb je mijn vorig bericht al gezien?Verrassing! Liesbeth en ik hebben niet één, maar twee gerechten gemaakt voor het nieuwe rubriekje ‘Koken onder Foodies‘ van Lizzylizzblog. KOKEN ONDER FOODIES Wat houdt deze rubriek precies in? Een dagje samen koken, gerechtjes stylen en foto’s nemen.Een uitwisseling van foodprops, backdrops, 

THAISE GEHAKTBALLETJES MET MIHOEN (Koken onder Foodies)

THAISE GEHAKTBALLETJES MET MIHOEN (Koken onder Foodies)

Yay! Eindelijk is het zover!
Ik ben de allereerste foodie in het nieuwe rubriekje ‘Koken onder Foodiesvan Lizzylizzblog.
Een dagje samen koken, gerechtjes stylen en foto’s nemen.
Een uitwisseling van foodprops, backdrops, stijl en creativiteit.
Er is slechts 1 voorwaarde: de gerechten moeten een combinatie zijn van beide keukens.
In ons geval is dat de Aziatische keuken vs Belgische klassiekers.
Wij kozen voor gehaktballen met een Thaise toets!

THAISE GEHAKTBALLETJES MET MIHOEN

Thaise gehaktballetjes met Mihoen, zwarte sesamzaadjes en seroendeng (strooisel van kokos en pinda)
Het is een gerecht dat mijn Aziatische keuken en Liesbeths Belgische keuken samenbrengt.
Allebei zijn we verzot op gehaktballetjes en we kozen ervoor om de klassieke balletjes een Aziatische toets te geven.
In plaats van de balletjes te serveren met frietjes of puree – typisch Belgisch – gingen we voor mihoen (dunne Chinese noedels gemaakt van rijstbloem)
En zoo kwam dit gerechtje tot stand en werd het met héél véél liefde gemaakt!
Klik hier op rechtstreeks naar het recept te gaan op haar blog.

KOKEN ONDER FOODIES MET LIZZYLIZZBLOG

Willen we eens samen koken en wat foto’s trekken?
Leuke gerechten maken die wat van jouw en wat van mijn keuken weghebben. Wat denk je?
Zo kwam deze nieuwe rubriek tot stand. Een dagje onder foodies doorbrengen. Iets bijleren van elkaar. Zowel wat het koken als het fotograferen betreft. En geef toe, wat je doet met twee, doe je meestal beter hé!
Qua fotografie doet ieder zijn stijl, maar dat is nu net het leuke, eenzelfde gerecht gefotografeerd door twee verschillende foodies. Of misschien wil de andere foodie gewoon eens wat nieuwe sfeerbeelden van zijn gerecht? Dat kan ook!No stress, ’t is gewoon een gezellig samenzijn en we zien wel hoe de dag verloopt. Zet alvast maar een glaasje klaar zou ik zeggen. I’m on my way!

Lizzylizzblog

OVER LIZZYLIZZBLOG

www.lizzylizzblog.be

Lizzylizzblog staat voor koken met verse Belgische producten. Een lekker stuk vlees of vis gebakken in goeie roomboter en rijkelijk overgoten met een goeie saus. Stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al z’n geuren en kleuren, gebak, smaakvolle desserts, het komt allemaal aan bod.
En Liesbeth weet als geen ander hoe ze alles mooi in beeld moet brengen.
Ik ben trouwens een grote fan van Liesbeth haar foodstyling en servet plooien. 😉
Dus ik vond het stiekem leuk om eens een foto te maken met een mooie gestylde servet.
Voor eetstokjes en Aziatische dingetjes moet je dan weer bij mij zijn. Er bestaat geen groter contrast dan onze keuken, maar dat is net het leuke eraan! 🙂
Wat vinden jullie van ons fusion gerecht?
Samen gekookt, samen gestyled MAAR op onze eigen manier gefotografeerd.
Dankjewel voor de gezellige kooknamiddag, Liesbeth!
Wat eerst een gezellig bezoekje was in juli, bleek achteraf een fantastisch idee voor een nieuwe rubriek op je blog. Ik ben fan!

Wil je ook eens samen met Liesbeth een gerechtje koken, stylen en fotograferen? Klik hier voor alle info!
Ik ben benieuwd naar de volgende foodies! 🙂

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

VOOR DE GEHAKTBALLETJES
  • 500 g kippengehakt
  • 2 el vissaus
  • 1 kl rode curry pasta
  • 1 el suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zoete ajuin
  • plantaardige olie
  • zout
  • peper
  • verse basilicum
VOOR DE CURRY
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el rode currypasta
  • 400 ml kokosroom (blik)
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el vissaus
  • 1 el suiker
  • verse basilicum
  • plantaardige olie
  • peper
  • zout
  • mihoen (dunne Chinese noedels gemaakt van rijstbloem)
  • optioneel: gedroogde of verse koriander of peterselie, seroendeng (strooisel van kokos en pinda)
Thaise gehaktballetjes met mihoen

BEREIDING

GEHAKTBALLETJES
  1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles tot één geheel.
  2. Draai vervolgens kleine balletjes.
  3. Bak de balletjes gaar in een pan met een beetje olie en draai regelmatig om.
  4. Haal de balletjes uit de pan en zet opzij.
CURRY
  1. Gebruik dezelfde pan waarmee je de balletjes hebt aangebakken en doe opnieuw een beetje olie in de pan.
    Stoof de ajuin en de knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg vervolgens de rode curry pasta en de kokosroom toe.
    Meng enkele malen met een houten lepel zodat alle ingrediënten mooi worden opgenomen in de saus.
    Laat een 10-tal minuten pruttelen tot de saus de gewenste dikte krijgt.
  3. Afwerken doe je met het limoensap, de vissaus en de suiker.
  4. Laat de saus nog een 10-tal minuutjes pruttelen.
  5. Werk af met enkele (gedroogde) kruiden en strooisel van kokos en pinda. mogeaat opnieuw nog een 10-tal minuten pruttelen.
  6. Kook ondertussen de mihoen volgens de instructies op de verpakking.

Eet smakelijk!

Thaise gehaktballetjes met mihoen

Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Vergeet ons niet te taggen! Ik ben benieuwd! 🙂

Benieuwd naar ons tweede fusion gerecht?

Sneak peek!

Benieuwd naar ons tweede gerechtje?
In deze foto kun je al eens piepen! #sneakpeek
Klik hier en ontdek ons tweede fusion gerechtje voor de rubriek ‘Koken onder Foodies‘ van Lizzylizzblog.

Note! Onze kooknamiddag vond plaats in juli 2020 (tussen de 2 lockdowns door)

MEER INFO OVER LIZZYLIZZBLOG?
VOLG LIZZYLIZZBLOG OP INSTAGRAM EN FACEBOOK.
KLIK HIER OM NAAR HAAR WEBSITE TE GAAN.

ZOMERSE SALADE MET CUMELO

ZOMERSE SALADE MET CUMELO

Leve de hittegolf! Leve de slaatjes zonder sla!Dit keer ga ik voor een zomerse salade met cumelo.Cumelo wat???No worries… ik kende het ook niet tot ik er eentje kreeg van Kroon op het Werk om te proberen. OVER DE CUMELO… Deze Italiaanse zomervrucht is de 

CARROT DOGS MET ZOETE AARDAPPELBROODJES EN SOJA-MAYO (kikkoman)

CARROT DOGS MET ZOETE AARDAPPELBROODJES EN SOJA-MAYO (kikkoman)

Hot dogs… ze zijn zo simpel, maar ooo zo lekker!Zeker met deze zomerse temperaturen kan niemand weerstaan aan deze yummy comfort food.En toch wou ik eens iets anders proberen.Een hotdog met een gezondere twist! Et voilà! Carrot dogs à la Sin! In soja gemarineerde wortelen 

CAKE MET BOSBESSEN, PERZIK EN GERASPTE KOKOS (ZUSTO)

CAKE MET BOSBESSEN, PERZIK EN GERASPTE KOKOS (ZUSTO)

Een frisse cake met perzikschijfjes, bosbessen en kokosrasp.
Deze cake is niet alleen een streling voor de tong, maar ook voor het oog.

Ohhh…! Iemand nog een gaatje vrij voor een dessertje?
Wat denk je van deze frisse cake met bosbessen, perzik en geraspte kokos on top!  Yum!
Ik weet het… ik deel veel te weinig desserts met jullie.
Enerzijds omdat ik er vaak niets van bak (lees: misBAKsels) en anderzijds omdat ik mezelf niet kan bedwingen en zo’n hele caloriebom met gemak in men eentje kan opsmikkelen. Herkenbaar? 

Gelukkig is er een nieuwe gezondere suikervervanger op de markt!

over zùsto

Alice bown vroeg mij om met deze nieuwe suikervervanger aan de slag te gaan.
Zùsto heeft dezelfde smaak en textuur als gewone suiker, maar bevat tot 75% minder calorieën!
Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch?
Maar ik heb deze suikervervanger uitvoerig getest en goedgekeurd!
Het verdict: same taste, more pleasure and less guilt! 🙌

WAAROM zùsto?

Als big foodie hou ik enorm van eten, maar daar is mijn lichaam en mijn gezondheid niet altijd even blij mee.
Daarom ben ik een grote voorstander van gezondere alternatieven.
Naast het feit dat ik met Zùsto een gezondere suikervervanger in huis heb, vind ik het ook een groot pluspunt dat je die 1 op 1 kan vervangen in elk recept.
Dus vanaf nu geen ingewikkelde omrekeningen meer! Easy peasy!

Same taste, more pleasure!

Voor mij proeft Zùsto hetzelfde als gewone suiker en toch bevat het 4 x minder calorieën dan gewone suiker. More pleasure, less guilt!
En geef toe… voor de kleurrijke verpakking alleen al wil je een pakje Zùsto in je keuken!
En wat ik het allerhandigste vind?
Je kan deze 1 op 1 vervangen in elk recept.
Dus geen gesukkel meer met lastige omrekeningen en verhoudingen! #easypeasy
Bovendien is Zùsto een op en top Belgisch product en daar mogen we best trots op zijn! 😊
Deze suikervervanger is trouwens glutenvrij en geschikt voor diabetici.
Zùsto, el buen guesto! 😍

zùsto ZELF PROBEREN?

Zelf Zùsto proberen?

Gebruik mijn kortingscode ZUSTO-HEALTHYFOOD en betaal geen verzendingskosten binnen België en Nederland.
De korting geldt vanaf 2 stuks, dus sharing is caring! 😉
Het recept van deze (not so) guilty pleasure vind je terug op de website van Zùsto.
Benieuwd? Neem zeker een kijkje via deze link.
https://zusto.com/cake-met-perzik-bosbes-kokos/

INGREDIËNTEN (voor 1 ronde taartvorm)

  • 150 g Zùsto
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 120 g boter
  • 100 g bosbessen
  • 2-3 perziken in dunne schijfjes
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje bakzout
  • optioneel: topping naar keuze (kokosrasp, amandelschilfers,…)

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een bak- of taartvorm met bakpapier.
  3. Laat de boter langzaam smelten in een pannetje. Meng de gesmolten boter en de Zùsto in een kom en voeg de eieren en het vanille extract toe. Mix het geheel samen tot de eieren goed zijn gemengd.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en een snufje bakzout toe.
    Roer alles samen tot een glad geheel en schep het mengsel voorzichtig in de taartvorm.
  5. Was het fruit en snijd de perziken in dunne schijfjes.
    Versier de cake met de bosbessen en de perzikschijfjes.
  6. Hou je van zoet? Strooi dan nog een beetje extra Zùsto over het geheel.
  7. Zet de taartvorm in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  8. Prik na een twintigtal minuten met een houten prikker in de cake en laat indien nodig nog een tiental minuutjes verder bakken.
    Als er geen deeg aan de prikker blijft hangen, dan is de cake klaar.
  9. Laat de cake afkoelen en bestrooi met kokosrasp en toppings naar keuze.

Smullen maar!

En dan ga ik nu genieten van mijn creatie met een lekker theetje dabei! 
Ik wens jullie een heel fijn weekend!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Heb je zelf iets gemaakt met Zùsto?
Laat het hen zeker weten en tag hen in jouw creatie!
Meer info vind je op www.zusto.com
Klik hier voor meer recepten met Zùsto.
Volg Zùsto via Instagram en Facebook.

homemade MOEDERDAGontbijt

homemade MOEDERDAGontbijt

De voorbije weken heb ik heel wat moederdagmanden zien passeren.Jammergenoeg kon ik geen enkele bemachtigen hier op de boerebuiten. 😅Dan maar mijn eigen mandje samenstellen!Want… wat je zelf doet, doe je beter! Toch?Het vraagt een beetje meer voorbereidingswerk dan een kant-en-klare mand dat aan huis wordt geleverd, 

Aziatische wok (MONDE DES MILLE COULEURS)

Aziatische wok (MONDE DES MILLE COULEURS)

Onder het motto ‘koop lokaal en steek de lokale handelaars een hart onder de riem’ ben ik de superdeluxe groentepakket gaan afhalen bij Le Monde des Milles Couleurs in Ieper. OVER WILD FARMER DRIES DELANOTE ‘Wild farmer’ Dries Delanote van Le Monde des Milles Couleurs 

Gevuld eitje met garnalen en asperges (het witte goud)

Gevuld eitje met garnalen en asperges (het witte goud)

Goodmorning! It’s sunday brunchday!
Aangezien onze kippen 2-3 eieren per dag leggen, kunnen we ze tijdens deze corona quarantaine bijna niet meer aan. 
Dus we starten onze zondag met een recept voor een heerlijk eitje deluxe van Libelle lekker.
Een roereitje met enkele stukjes van het witte goud er doorheen, afgetopt met grijze garnaaltjes en verse kruiden. Je kan dit gewoon op een bord leggen, maar ik koos ervoor om het te serveren in een uitgewassen eierschaal met enkele minisoldaatjes.

Het oog wil nu eenmaal ook wat. 😊
Nog een glaasje alcoholvrije bubbels dabei!

Mmmm… genieten! 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 4 witte asperges
  • 4 (grote) eieren
  • 100 g grijze garnalen
  • bladpeterselie
  • 200 ml (soja)room
  • 2 el boter
  • 1 sneetje bruin of volkoren brood
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de onderkant van de asperges en schil ze.
    Snij elke asperge in stukken van 2 à 3 cm.
    Breng wat lichtgezouten water aan de kook en kook de asperges in ongeveer 3 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken.
  2. Snij minisoldaatjes van het sneetje brood en bak ze aan beide kanten goudbruin en krokant in een klontje boter.
    Spoel de peterselie, schud droog en hak fijn.
  3. Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout.
    Hou de schalen bij.
    Roerbak de eieren in de rest van de boter tot ze net ge- stold, maar wel nog smeuïg zijn. Roer er voorzichtig de aspergestukjes – behalve de punten – door.
  4. Schep het mengsel voorzichtig in goed gespoelde eierschaaltjes.
    Werk af met een aspergepunt, wat grijze garnalen, fijngehakte peterselie en een soldaatje.

Genieten maar! Fijne zondag!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

INDIASE CURRY MADRAS (Vegetarische slager/Albert Heijn)

INDIASE CURRY MADRAS (Vegetarische slager/Albert Heijn)

No worries! Dit is geen coronapost, maar een big shout-out naar de verspakketten met wereldgerechten van de Albert Heijn zoals Indonesische nasi goreng, Surinaamse roti, Marokkaanse couscous, Spaanse paëlla, Thaise curry… noem maar op! Mijn foto: Indiase Curry Madras met de “poulettekes” van De Vegetarische 

Risotto van pompoen met portobello

Risotto van pompoen met portobello

Risotto… één van de meest gekende Italiaanse gerechten uit het Noorden van Italië.De naam ‘Risotto’ is afgeleid van het woord ‘riso’, wat rijst betekent. De rijst wordt eerst een paar minuutjes droog aangebakken en daarna in de bouillon gekookt en geblust met een lekkere Italiaanse 

Senegalese Yassa au poulet (Maille)

Senegalese Yassa au poulet (Maille)

De feestdagen zijn in aantocht!
Wie mij een beetje kent, weet dat ik een grote fan ben van de wereldkeuken.
Van zodra ik een tafel vol kleurrijke gerechtjes en schaaltjes zie, maakt mijn hart een vreugdesprongetje en worden mijn kleine ogen op slag ietsje groter. 😉
Het oog wil nu eenmaal ook wat!

“Poulet yassa bestaat uit gemarineerde kip, een sausje van heel veel uien, licht krokante groentjes en natuurlijk enkele flinke lepels Maille mosterd!”

GEZELLIG TAFELEN OP Z’N SENEGALEES

Met z’n allen uit dezelfde schaal eten… I looove it!
Dat is pas feestelijk en gezellig tafelen! 🙂
Dus voor mij geen traditionele kerstmaaltijd, maar liever deze traditionele Senegalese Yassa au poulet! Yummy! Who’s in?

MAILLE MOSTERD

Dit gerechtje heb ik gemaakt met de mosterd van Maille.
Niet alleen de uiensaus wordt bereid met dit gouden goedje, ook de Afrikaanse mosterdpiment (linksboven) wordt gemaakt met enkele flinke lepels mosterd.
Een mespuntje van deze piment op je tong en je hele mond staat in vuur en vlam! Helaas kan ik jullie het recept voor deze mosterdpiment niet geven, dat is een goed bewaard familiegeheim van mijn Senegalese vrienden.
En die willen ze niet prijsgeven! 😉
Fan van Afrikaanse piment? Je kan deze homemade piment bestellen bij mijn Senegalese vrienden. Ook heerlijk in je stoofvlees of op de boterham! 🙂

Benieuwd naar mijn vorig gerechtje met Maille? Klik hier!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • rijst (ev. saffraan voor de gele kleur)
  • 1 kg kippenbouten of kippenborsten (of 1 hele kip)
  • 4-5 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 royale lepel mosterd van Maille
  • 4 Afrikaanse bouillonblokjes (Maggi) OF 1 x vleesbouillonblokje en 1 x kippenbouillonblokje
  • 1 extra vleesbouillonblokje
  • 1 extra kippenbouillonblokje
  • 1 laurierblaadje
  • 3 kleuren paprika
  • 2 wortels
  • zwarte peper
  • zout
  • maïzena voor bruine sauzen
  • kippenkruiden
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • verse peterselie
  • plantaardige olie
  • ev. piment of sambal om het pittiger te maken
  • optioneel: groene olijven
  • optioneel: afwerking met eetbare bloemen (ananassalie & citrustagetes) van Kruiden Claus

BEREIDING

  1. Doe een scheutje olie in een grote kookpot.
  2. Leg de kippenbouten of kippenborsten op een velletje keukenpapier en kruid royaal met zwarte peper en zout, (heel veel) kippenkruiden, cayennepeper en paprikapoeder.
  3. Laat de kip eventjes aanschroeien in de pan, zodat het een mooi bruin korstje heeft. Kruid ondertussen nog wat bij met peper en kippenkruiden.
  4. Snij de uien in de helft en daarna in reepjes of ringen.
  5. Verpulver de look.
  6. Haal de kip uit de kookpot en zet opzij.
  7. Doe de uienringen in de kookpot en stoof aan.
  8. Verkruimel de buillonblokjes en voeg de Afrikaanse bouillonblokjes OF 1 vleesbouillonblokje en 1 kippenbouillonblokje erbij.
  9. Kruid opnieuw met veel zwarte peper.
  10. Laat de uien een beetje bruinen (niet teveel) en zet daarna volledig onder met water.
  11. Voeg de kip toe.
  12. Doe 1 vleesbouillonblokje en het laurierblaadje erbij.
  13. Doe het deksel op de kookpot en laat sudderen op middelmatig vuur.
  14. Van zodra de uiensaus kookt, zet je het vuur lager en laat je het ongeveer een uurtje verder sudderen op een zacht vuurtje.
  15. Vergeet niet om af en toe te roeren.
  16. De yassa is klaar van zodra de kip zacht is en net niet uit elkaar valt.
  17. Was de paprika en snij in reepjes.
  18. Schil de wortels en snij in staafjes.
  19. Stoom of kook de groentjes tot ze beetgaar zijn en laat ze daarna nog even onder het deksel nagaren. De groenten mogen nog een krokante ‘bite’ hebben.
  20. Indien je dit wenst kun je de groenten daarna nog eventjes kort bakken in olijfolie voor de smaak en het glanzend kleurtje.
  21. Zet water + 1 kippenbouillonblokje op en kook de rijst volgens de verpakking. Voeg eventueel saffraan toe om je rijst een mooi geel kleurtje te geven.
    (Als je dit gerecht op Senegalese wijze wil serveren, dan heb je iets meer rijst nodig om de schaal te vullen.)
  22. Haal de kip uit en controleer of de kip lekker mals is.
    Van zodra de kip zacht is, zet je het vuur uit.
    Haal de kip uit de pot en zet even opzij, zodat je de saus kan afwerken.
  23. Voeg maïzena toe tot je een mooie dikke bruine uiensaus hebt.
  24. Verwijder het laurierblaadje.
  25. Hou je van pittig eten? Serveer deze yassa met piment of sambal.
  26. Neem 1 grote schaal en voeg de rijst toe, daarna de kip en overgiet met de heerlijke yassasaus.
  27. Werk af met verse peterselie en eventueel enkele eetbare bloemen om het extra feestelijk te maken. 🙂

Bon appétit!

Wist je trouwens dat er 2 versies bestaan?
Je hebt ‘Yassa au poulet’ en ‘Yassa au poisson’.
Beide gerechten zijn erg populair in Senegal.
Welke versie verkies jij? 🙂

Poulet Yassa

Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

ONTDEK HIER ALLE PRODUCTEN VAN MAILLE

KLIK HIER OM HET AANBOD VAN MAILLE TE BEKIJKEN!

MEER INFO?
WWW.MAILLENETHERLANDS.NL OF WWW.UK.MAILLE.COM
VOLG MAILLE VIA INSTAGRAMEN FACEBOOK

#mailleismeerdaneendetail

HEB JE IETS GEKOOKT MET DE PRODUCTEN VAN MAILLE?
LAAT HET HEN WETEN VIA DE HASHTAG #MAILLEISMEERDANEENDETAIL

Herfstontbijt met warme havermout, gekarameliseerde peer, crunchy walnoot en kaneel

Herfstontbijt met warme havermout, gekarameliseerde peer, crunchy walnoot en kaneel

Goedemorgen!De herfst is in het land!Als ik nu naar buiten kijk, dan wil ik het liefst de hele dag binnenblijven onder mijn fleece dekentje met een lekker kopje thee (of een warme choco) om mijn handen aan te verwarmen. 🙂Gelukkig biedt dit ontbijtje troost en 

Bloemkoolnuggets met honing-mosterddip (Maille)

Bloemkoolnuggets met honing-mosterddip (Maille)

Aan welke gerechten denk jij bij het woord ‘mosterd‘?Ik denk spontaan aan volgende gerechten: kaasblokjes met graantjesmosterd, een boterham met mosterd in je Vlaamse stoverij, een mals kipje in mosterdroomsaus en de boullie met moster van mijn oma! Heerlijk!Maar naast deze klassiekers kun je nog 

A “matcha” in heaven! (Whisk Antwerp)

A “matcha” in heaven! (Whisk Antwerp)

Hier zit ik dan in mijn zetel mijn fleece dekentje op de allerlaatste dag van de zomervakantie. Bye bye zomer!
Ik ben al helemaal klaar voor de herfst! 🙂
Heerlijk genieten van mijn zondag met een matcha gebakje en een echte Japanse matcha latte! Yum!
Ben jij ook zo’n matchafan?
Kijk dan zeker verder voor een lekkere overdosis matcha!
Een tea latte met premium matcha uit Japan in combinatie met een matcha gebakje.
Een heerlijke combo, een echte “matcha” in heaven! 😀

I love you so matcha!

WIST JE DAT MATCHA…

  • Je metabolisme een boost geeft?
  • Een ontstekingsremmende werking heeft op het immuunsysteem?
  • Al sinds de 12de eeuw deel uitmaakt van de Japanse cultuur?
  • Langzaam energie vrijgeeft waardoor je bloedsuikerspiegel niet schommelt zoals bij koffie?
  • Niet wordt gezeefd? Je drinkt de theeblaadjes boordevol antioxidanten op.
  • De voordelen heeft van cafeïne (je wordt alerter en energieker), maar niet de nadelen zoals hartkloppingen en nervositeit zoals bij koffie.

Over de premium matcha van Whisk Antwerp

(Illustratie van Whisk Antwerp)

“Harvested in Japan, delivered to your doorstep.”

Als grote theeliefhebber ben ik al jaren fan van deze Japanse groene thee.
In Azië vind je ook heel wat lekkernijen met matcha.
Dankzij Whisk Antwerp kan ik vanaf nu ZELF aan de slag met mijn bamboe whisk, bamboelepel en de hoogste kwaliteit biologische matcha straight from Japan (plantage in Kagoshima). Dankjewel Erika & Jasmina!
Lees meer over Whisk Antwerp via deze link.

Matcha financiers

MATCHA GEBAKJES (financiers)

INGREDIËNTEN

  • 170 g ongezouten boter
  • 90 g zelfrijzende bloem
  • 2 bamboelepels premium matcha
  • klein snufje zout
  • 200 g suiker
  • 100 g amandelmeel of amandelpoeder
  • 6 eiwitten
  • optioneel: witte of donkere chocolade

BEREIDING

  1. Smelt de boter in een pan op middelmatig vuur tot het begint te koken. Laat ongeveer een minuut koken, maar zorg dat de boter niet bruin kleurt. Zet de boter opzij.
  2. Meng de bloem, de matcha en het snufje zout in een kom.
  3. Doe de suiker en het amandelmeel in een grote kom en vermeng met elkaar. Voeg de eiwitten geleidelijk aan toe en roer goed om, zodat alle ingrediënten “nat” worden. Wanneer alle eiwitten geabsorbeerd zijn, roer je het deeg nog even stevig om.
  4. Voeg de kom met bloem, matcha en snufje zout toe aan je deeg.
  5. Voeg de gesmolten boter langzaam aan toe en roer goed om tot alle boter is geabsorbeerd en vermengd met het deeg. Het deeg krijgt een mooi groen matchakleurtje. 🙂
  6. Bedek het deeg met plastic folie en zet even in de koelkast voor min. 1 uur.
  7. Verwarm de oven op 200°. Neem je muffinvorm en vet ze in met een beetje boter of olie en bloem.
  8. Doe het deeg in de muffinvormpjes en vul ze tot bijna aan de rand.
    Indien je dit wenst, kan je kleine stukjes witte of donkere chocolade in halverwege je muffinvorm duwen. Doe er daarna nog een laagje deeg over.
  9. Plaats de muffinvorm op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 12 tot 15 minuten.
    Hou de oven in de gaten! Je gebakjes zijn klaar van zodra de financiers een bruine rand krijgen en het deeg gaar is vanbinnen.
    De bovenkant kan barsten, maar dat is normaal.
  10. Haal de financiers uit de oven en zet ze op een rooster om af te koelen alvorens je ze uit hun vorm haalt.
  11. Werk af met matchapoeder en serveer met een heerlijke matcha tea latte.

Smullen maar!

Matcha tea latte

MATCHA TEA LATTE

INGREDIËNTEN

  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 2 bamboelepels matcha (= 1 theelepel)
  • 100 ml water (ongeveer 80°C)
  • ev. honing of agave
  • ev. kaneel

BEREIDING

  1. Breng het water aan de kook en laat eventjes afkoelen.
    Gebruik geen kokend water op de matcha, anders gaat de thee verbranden en gaan alle goede aspecten verloren.
  2. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
  3. Doe de matcha in een kopje en voeg het warme water toe.
    Klop de matcha los met behulp van de bamboeklopper.
    Klop met snelle zigzaggende bewegingen, zodat er geen klonters zijn.
  4. Wanneer de melk warm is, kun je deze nog even met een garde opkloppen tot je een laagje melkschuim bekomt.
    (Dit kan uiteraard ook met een melkopschuimer)
  5. Verdeel de melk over je kopjes en voeg daarna het matchamengsel toe.
  6. Voeg eventueel nog wat honing of agave toe als je van een zoete toets houdt in je thee.
  7. Werk de matcha af met melkschuim, een beetje matchapoeder en/of kaneel.

Geniet van je #matchamoment!

A “matcha” in heaven!
Culinary matcha

Heb je iets met matcha gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

ZELF AAN DE SLAG MET DE PREMIUM MATCHA VAN WHISK ANTWERP?

Klik hier voor meer matcharecepten!
Of ga rechtstreeks naar de webshop via deze link
MEER INFO VIND JE OP DE WEBSITE WWW.WHISKANTWERP.COM
VOLG WHISK ANTWERP VIA INSTAGRAM EN FACEBOOK.

Lekker Klassiek @ Boom

Lekker Klassiek @ Boom

Tijdens ‘De Zomertafel‘ van njam! kreeg ik een duoticket voor Lekker Klassiek.Lekker Klassiek is een symfonisch musicalconcert dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!­-niveau.  Dit jaar vond een groot musicalconcert plaats met daarbij het beste van de musicals “14­-18”, “40-­45” en “Daens” gebracht door de bekende 

Libanese salade met baba ganoush, flatbread en kaasburger (The Bio Veggie Company)

Libanese salade met baba ganoush, flatbread en kaasburger (The Bio Veggie Company)

Vandaag staat een heerlijke Libanese salade op het menu.De Libanese salade bestaat uit bulgur, groenten en verse peterselie en munt uit mijn tuin.Bij de salade serveer ik baba ganoush, dat is een heerlijke zelfgemaakte aubergine dip uit de Mediterrane keuken.De salade werk ik af met 

Poké bowl met tofu, rode bieten hummus & kokosrijst

Poké bowl met tofu, rode bieten hummus & kokosrijst

Mijn allereerste homemade poké bowl! 
Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht met Japanse invloeden.
Poké betekent ‘dwars in stukjes snijden’ van de plakjes of blokjes rauwe vis die in een kom samen met rijst, dressing, groenten en allerlei smaakmakers worden geserveerd.

“Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht met Japanse invloeden.”

Waaruit bestaat een poké bowl?

  • Rijst, quinoa, sobanoedels,…
  • Rauwe (gemarineerde) vis, tofu,…
  • Rauwe groenten naar keuze
  • Dressing naar keuze bv. sojasaus, sesamolie, teriyaki, wasabi, sriracha,…
  • Smaakmakers: bv. noten, edamame, avocado, zeewier, gember, …

Ik heb gekozen voor een vegetarische versie met kokosrijst, rode bieten hummus, gemarineerde tofublokjes, edamame, rauwe groenten en gehakte walnoten. Njammie! #yummy
Maar de volgende keer maak ik zeker een versie met vis! 🙂

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat akoelen tot kamertemperatuur en roer er daarna de kokosmelk door.
  2. Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog.
    Snij de tofu in blokjes.
  3. Verhit de sesamolie in een wok en bak de tofu krokant op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
    Voeg de sojasaus en ev. honing toe en bak nog enkele minuten mee. Breng op smaak met peper en ev. zout.
  4. Schil en rasp de wortel en besprenkel met rijstazijn.
  5. Was de radijsjes en snij in dunne plakjes.
  6. Hak de noten fijn.
  7. Verdeel de rijst over de kommen. Voeg de groenten en tofu toe en werk af met de edamame, gehakte noten en sesamzaadjes.
  8. Zorg ervoor dat alle ingrediënten zichtbaar zijn zodat je een prachtige poké bowl hebt. Be creative!
  9. Serveer met extra sojasaus.

Geniet van je kleurrijke poké bowl!

OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR JE POKE BOWL?

Mijn allereerste homemade poké Bowl

Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Bulgurschotel met broccoli, wortel en feta

Bulgurschotel met broccoli, wortel en feta

Dit is en blijft één van mijn favoriete vegetarische gerechten.I just loooove it!!Deze heerlijke schotel bestaat uit bulgur, wortel, broccoli, gezeefde tomaten en feta. Vooral de feta maakt het helemaal af! Ik maak deze schotel 1 keer klaar en ik stop verschillende porties in de 

Blueberry crumble

Blueberry crumble

Ik weet het…Er verschijnen veel te weinig desserts op mijn feed.Dat komt omdat ik niet de beste bakker ben. (lees: vaak misbaksels) 😉Maar als ik bezoek heb, dan verwen ik mijn gasten graag met iets homemade.Opgelet! Dit is niet healthyproof, maar ideaal als je jezelf 

It’s veggie bbq time! (TBVC & Stroomop)

It’s veggie bbq time! (TBVC & Stroomop)

Vandaag heb ik mijn allereerste kookworkshop gegeven en vierde ik samen met The Bio Veggie Company, Stroomop en Wavemakers de start van het BBQ seizoen! #everybodybevegual
En dit deed ik niet alleen! Samen met Elle van A Pinch Of Odelle en Jelle van The Messy Chef gaven we elk 3 veggie kookworkshops op de ecologische pelletgrill van Haüssler. 
We combineerden enkele wereldse smaken met de biologische en vegetarische burgers van The Bio Veggie Company!

VOORSTELLING VAN ONZE VEGGIE GERECHTEN

FOTOSHOOT MET FOTOGRAFE EVA BEEUSAERT

De testdag was erg leuk om te doen.
We hebben onze twee gerechtjes bereid op de pelletgrill.
Fotografe Eva Beeusaert nam enkele actiefoto’s aan de pelletgrill terwijl onze gerechten werden gebruikt om een superleuk stopmotionfilmpje te maken door Ikonreclame.

Ik kreeg de opdracht om twee Aziatische gerechten te creëren op de pelletgrill.
Mijn twee gerechten zijn:

Dankjewel Eva Beeusaert voor de prachtige foto’s!

Klik hier voor mijn twee Aziatische recepten!

ELLE VAN ‘A PINCH OF ODELLE’

Elle van ‘A Pinch Of Odelle’ kreeg de opdracht om twee Zuid-Amerikaanse gerechtjes te ontwikkelen met de vegetarische burgers van The Bio Veggie Company.

Klik hier voor de twee Zuid-Amerikaanse recepten van Elle!

JELLE VAN ‘THE MESSY CHEF’

Jelle van ‘The Messy Chef’ verdiepte zich in de Afrikaanse keuken en ontwikkelde twee heerlijke gerechten met Marokkaanse toets. Mmmm!

Klik hier voor de twee Afrikaanse recepten van Jelle!

3 FOODBLOGGERS, 3 WERELDDELEN

Klik hier en ga rechtstreeks naar de website!

IT’S VEGGIE BBQ TIME!

VEGGIE EVENT IN OVERIJSE

Op 29 juni 2019 was het zover! D-day!
Dit leuke evenement ging door in de prachtige serre van Arnaud en Pascaline.
Een magische en buitengewone locatie!
Het was een snikhete dag, waardoor de workshops buiten plaatsvonden.

De mensen van Wavemakers, The Bio Veggie Company en Stroomop waren al druk in de weer om alles klaar te zetten en mooi aan te kleden.
Topfotograaf Bert Dekelver-Vandenwaeyenberg was aanwezig om alle gebeurtenissen vast te leggen op beeld.
Ik laat jullie met veel plezier meegenieten van deze memorabele dag.

3 FOODBLOGGERS

De 3 foodbloggers

De drie foodbloggers zijn er klaar voor!
Tijdens het evenement gaven we elk drie kookworkshops.

  • Elle (A Pinch Of Odelle) – cheesy spinazie taco’s
  • Jelle (The Messy Chef) – champignonburger ras el hanout
  • Sin (Healthy food makes you feel good) – hoisin nuggets

VERWELKOMING

Iedereen werd hartelijk ontvangen met een fruitige sangria of een verfrissende mocktail.
Daarna volgde de verwelkoming door Elke van Wavemakers en werd iedereen voorgesteld en in groepjes verdeeld.

LET’S START!

Alright! Het evenement is officieel van start gegaan!
Tijd voor de allereerste kookworkshop!
Na een korte voorstelling werden we in groepjes verdeeld en mochten we met onze sexy kookschort naar onze tafel waar de mensen van Stroomop een korte demonstratie gaven van de ecologische pelletgrill van Haüssler

KOOKWORKSHOP: GROEP 1

My workstation!

My workstation! Ziet dit er niet uitnodigend uit?
De perfecte setting om een bbq kookworkshop te geven, toch? 😉

Eerst maakten we een lekkere hoisinmarinade.
Daarna mocht iedereen zijn eigen veggie nuggets bakken op de planchaplaat van de pelletgrill. Wat een ervaring! 🙂

Tenslotte mocht men de nuggets en de zelfgemaakte hoisinmarinade samenvoegen in de wok op de pelletgrill.
Sommige waaghalzen durfden om de nuggets in de lucht te gooien!
Cooking entertainment, check!

Hier ben ik met de rijst!

En dan de final touch!
Het gerechtje dresseren en afwerken met lente-ui, sesamzaadjes en chilipepers.
Ik heb enkele prachtige creaties gezien!
Zo leuk als mensen een eigen creatie van je gerechtje maken.

Workshop 1 is meer dan geslaagd!
Zo trots op iedereen!

AAN TAFEL!

Na het zwoegen en het zweten (letterlijk!) mocht iedereen genieten van zijn eigen creatie met een lekker glaasje rosé.
Soep & Zoet had voor een tafel vol lekkere salades gezorgd. Heerlijk!

KOOKWORKSHOP: GROEP 2

Wat een geslaagde eerste workshop en gezellige lunch!
Tijd om alles op te ruimen, af te wassen en klaar te zetten voor groep 2!
Ready, set, go!

Groep 2

Alweer zo’n leuke en enthousiaste groep!
We herhalen hetzelfde tafereel!
Eerste de hoisinmarinade, dan de nuggets bakken, alles samen in de wok, bordje dresseren et voilà! Easy peasy!

En het was nog steeds tropisch warm! Valt het op? 😉
Maar ondanks de hitte had iedereen het enorm naar zijn zin.
Iedereen was apetrots op zijn eigen creatie!
En… bij sommigen hing er liefde in de lucht! 😉
#loveisintheair
Liefde voor het gerechtje of liefde voor elkaar? Wie zal het zeggen…

BON APPETIT!

Dankjewel voor jullie enthousiasme!
Op naar de allerlaatste workshop van de dag!

Samen tafelen!

KOOKWORKSHOP: GROEP 3

Groep 3

De derde en laatste workshop van de dag!
En ja hoor… de zon is nog steeds aanwezig.
Ik moet toegeven dat het een uitdaging was om in deze tropische hitte drie workshops te geven op de snoeihete pelletgrill.
En dat terwijl de terrasverwarmers van Stroomop voor extra warmte zorgden.
Maar ook groep 3 heeft de workshop vol enthousiasme afgerond!

Prachtige dames die poseren met hun prachtig gerechtje!
Dit brengt een grote smile op mijn gezicht!
Well done, ladies!


Een goeie chef proeft regelmatig!

GOODIEBLIK!

En als afsluiter kreeg iedereen nog een leuke goodiebag, euh…. goodieblik mee naar huis!
In de goodieblik zaten enkele pellets en uiteraard het gloednieuw receptenboekje van The Bio Veggie Company (ontwerp & design door Ikon).

Foto: Ikon

BEDANKT!

Wat een dag! Wat een ervaring! Wat een leuke bende!
Iedereen heel erg bedankt voor jullie enthousiasme, vrolijke gezichten en aangenaam gezelschap!
En ik wil in het bijzonder Wavemakers, The Bio Veggie Company en Stroomop bedanken voor het organiseren van deze fantastische dag!
Bedankt voor jullie vertrouwen in mij. Ik ben erg blij dat ik deel mocht uitmaken van dit FANTASTISCHE team.
And last but not least! My partners in crime!
Dankjewel Jelle & Elle voor de fantastische samenwerking!
See you next time!

Top team!

MAKE IT, SHARE IT!

Heb je één van mijn gerechtjes gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Meer recepten?
www.thebioveggiecompany.com/casual-veggie/#recepten

The Bio Veggie Company



Aziatische hoisin nuggets

Aziatische hoisin nuggets

Volgende week zaterdag is het zover!Dan geef ik mijn ALLEREERSTE kookworkshop! Spanneeeend!Benieuwd wat we zullen maken? Wavemakers daagde mij uit om een Aziatisch gerechtje te ontwikkelen met de vegetarische burgers van The Bio Veggie Company.Zie hier het resultaat! #veggieproofAziatische hoisin nuggets die je op twee 

Een zomerse Njam!-lunch (De Zomertafel op NjamTV)

Een zomerse Njam!-lunch (De Zomertafel op NjamTV)

Ik had de eer en het genoegen om aan te schuiven aan ‘De Zomertafel’ van de 2 tv-koks Steffi Vertriest & Dagny Ros. De njam!-lunch bestond uit enkele zomerse BBQ gerechten, super inspirerende slaatjes & side dishes naar aanleiding van het nieuwe TV-programma ‘De Zomertafel’ en de nieuwe editie 

Tweedaagse @ Sicilië

Tweedaagse @ Sicilië

UNDER CONSTRUCTION