Recent Posts

INDIASE CURRY MADRAS (Vegetarische slager/Albert Heijn)

INDIASE CURRY MADRAS (Vegetarische slager/Albert Heijn)

No worries! Dit is geen coronapost, maar een big shout-out naar de verspakketten met wereldgerechten van de Albert Heijn zoals Indonesische nasi goreng, Surinaamse roti, Marokkaanse couscous, Spaanse paëlla, Thaise curry… noem maar op! Mijn foto: Indiase Curry Madras met de “poulettekes” van De Vegetarische 

Risotto van pompoen met portobello

Risotto van pompoen met portobello

Risotto… één van de meest gekende Italiaanse gerechten uit het Noorden van Italië.De naam ‘Risotto’ is afgeleid van het woord ‘riso’, wat rijst betekent. De rijst wordt eerst een paar minuutjes droog aangebakken en daarna in de bouillon gekookt en geblust met een lekkere Italiaanse 

Senegalese Yassa au poulet (Maille)

Senegalese Yassa au poulet (Maille)

De feestdagen zijn in aantocht!
Wie mij een beetje kent, weet dat ik een grote fan ben van de wereldkeuken.
Van zodra ik een tafel vol kleurrijke gerechtjes en schaaltjes zie, maakt mijn hart een vreugdesprongetje en worden mijn kleine ogen op slag ietsje groter. 😉
Het oog wil nu eenmaal ook wat!

“Poulet yassa bestaat uit gemarineerde kip, een sausje van heel veel uien, licht krokante groentjes en natuurlijk enkele flinke lepels Maille mosterd!”

GEZELLIG TAFELEN OP Z’N SENEGALEES

Met z’n allen uit dezelfde schaal eten… I looove it!
Dat is pas feestelijk en gezellig tafelen! 🙂
Dus voor mij geen traditionele kerstmaaltijd, maar liever deze traditionele Senegalese Yassa au poulet! Yummy! Who’s in?

MAILLE MOSTERD

Dit gerechtje heb ik gemaakt met de mosterd van Maille.
Niet alleen de uiensaus wordt bereid met dit gouden goedje, ook de Afrikaanse mosterdpiment (linksboven) wordt gemaakt met enkele flinke lepels mosterd.
Een mespuntje van deze piment op je tong en je hele mond staat in vuur en vlam! Helaas kan ik jullie het recept voor deze mosterdpiment niet geven, dat is een goed bewaard familiegeheim van mijn Senegalese vrienden.
En die willen ze niet prijsgeven! 😉
Fan van Afrikaanse piment? Je kan deze homemade piment bestellen bij mijn Senegalese vrienden. Ook heerlijk in je stoofvlees of op de boterham! 🙂

Benieuwd naar mijn vorig gerechtje met Maille? Klik hier!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • rijst (ev. saffraan voor de gele kleur)
  • 1 kg kippenbouten of kippenborsten (of 1 hele kip)
  • 4-5 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 royale lepel mosterd van Maille
  • 4 Afrikaanse bouillonblokjes (Maggi) OF 1 x vleesbouillonblokje en 1 x kippenbouillonblokje
  • 1 extra vleesbouillonblokje
  • 1 extra kippenbouillonblokje
  • 1 laurierblaadje
  • 3 kleuren paprika
  • 2 wortels
  • zwarte peper
  • zout
  • maïzena voor bruine sauzen
  • kippenkruiden
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • verse peterselie
  • plantaardige olie
  • ev. piment of sambal om het pittiger te maken
  • optioneel: groene olijven
  • optioneel: afwerking met eetbare bloemen (ananassalie & citrustagetes) van Kruiden Claus

BEREIDING

  1. Doe een scheutje olie in een grote kookpot.
  2. Leg de kippenbouten of kippenborsten op een velletje keukenpapier en kruid royaal met zwarte peper en zout, (heel veel) kippenkruiden, cayennepeper en paprikapoeder.
  3. Laat de kip eventjes aanschroeien in de pan, zodat het een mooi bruin korstje heeft. Kruid ondertussen nog wat bij met peper en kippenkruiden.
  4. Snij de uien in de helft en daarna in reepjes of ringen.
  5. Verpulver de look.
  6. Haal de kip uit de kookpot en zet opzij.
  7. Doe de uienringen in de kookpot en stoof aan.
  8. Verkruimel de buillonblokjes en voeg de Afrikaanse bouillonblokjes OF 1 vleesbouillonblokje en 1 kippenbouillonblokje erbij.
  9. Kruid opnieuw met veel zwarte peper.
  10. Laat de uien een beetje bruinen (niet teveel) en zet daarna volledig onder met water.
  11. Voeg de kip toe.
  12. Doe 1 vleesbouillonblokje en het laurierblaadje erbij.
  13. Doe het deksel op de kookpot en laat sudderen op middelmatig vuur.
  14. Van zodra de uiensaus kookt, zet je het vuur lager en laat je het ongeveer een uurtje verder sudderen op een zacht vuurtje.
  15. Vergeet niet om af en toe te roeren.
  16. De yassa is klaar van zodra de kip zacht is en net niet uit elkaar valt.
  17. Was de paprika en snij in reepjes.
  18. Schil de wortels en snij in staafjes.
  19. Stoom of kook de groentjes tot ze beetgaar zijn en laat ze daarna nog even onder het deksel nagaren. De groenten mogen nog een krokante ‘bite’ hebben.
  20. Indien je dit wenst kun je de groenten daarna nog eventjes kort bakken in olijfolie voor de smaak en het glanzend kleurtje.
  21. Zet water + 1 kippenbouillonblokje op en kook de rijst volgens de verpakking. Voeg eventueel saffraan toe om je rijst een mooi geel kleurtje te geven.
    (Als je dit gerecht op Senegalese wijze wil serveren, dan heb je iets meer rijst nodig om de schaal te vullen.)
  22. Haal de kip uit en controleer of de kip lekker mals is.
    Van zodra de kip zacht is, zet je het vuur uit.
    Haal de kip uit de pot en zet even opzij, zodat je de saus kan afwerken.
  23. Voeg maïzena toe tot je een mooie dikke bruine uiensaus hebt.
  24. Verwijder het laurierblaadje.
  25. Hou je van pittig eten? Serveer deze yassa met piment of sambal.
  26. Neem 1 grote schaal en voeg de rijst toe, daarna de kip en overgiet met de heerlijke yassasaus.
  27. Werk af met verse peterselie en eventueel enkele eetbare bloemen om het extra feestelijk te maken. 🙂

Bon appétit!

Wist je trouwens dat er 2 versies bestaan?
Je hebt ‘Yassa au poulet’ en ‘Yassa au poisson’.
Beide gerechten zijn erg populair in Senegal.
Welke versie verkies jij? 🙂

Poulet Yassa

Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

ONTDEK HIER ALLE PRODUCTEN VAN MAILLE

KLIK HIER OM HET AANBOD VAN MAILLE TE BEKIJKEN!

MEER INFO?
WWW.MAILLENETHERLANDS.NL OF WWW.UK.MAILLE.COM
VOLG MAILLE VIA INSTAGRAMEN FACEBOOK

#mailleismeerdaneendetail

HEB JE IETS GEKOOKT MET DE PRODUCTEN VAN MAILLE?
LAAT HET HEN WETEN VIA DE HASHTAG #MAILLEISMEERDANEENDETAIL

Herfstontbijt met warme havermout, gekarameliseerde peer, crunchy walnoot en kaneel

Herfstontbijt met warme havermout, gekarameliseerde peer, crunchy walnoot en kaneel

Goedemorgen!De herfst is in het land!Als ik nu naar buiten kijk, dan wil ik het liefst de hele dag binnenblijven onder mijn fleece dekentje met een lekker kopje thee (of een warme choco) om mijn handen aan te verwarmen. 🙂Gelukkig biedt dit ontbijtje troost en 

Bloemkoolnuggets met honing-mosterddip (Maille)

Bloemkoolnuggets met honing-mosterddip (Maille)

Aan welke gerechten denk jij bij het woord ‘mosterd‘?Ik denk spontaan aan volgende gerechten: kaasblokjes met graantjesmosterd, een boterham met mosterd in je Vlaamse stoverij, een mals kipje in mosterdroomsaus en de boullie met moster van mijn oma! Heerlijk!Maar naast deze klassiekers kun je nog 

A “matcha” in heaven! (Whisk Antwerp)

A “matcha” in heaven! (Whisk Antwerp)

Hier zit ik dan in mijn zetel mijn fleece dekentje op de allerlaatste dag van de zomervakantie. Bye bye zomer!
Ik ben al helemaal klaar voor de herfst! 🙂
Heerlijk genieten van mijn zondag met een matcha gebakje en een echte Japanse matcha latte! Yum!
Ben jij ook zo’n matchafan?
Kijk dan zeker verder voor een lekkere overdosis matcha!
Een tea latte met premium matcha uit Japan in combinatie met een matcha gebakje.
Een heerlijke combo, een echte “matcha” in heaven! 😀

I love you so matcha!

WIST JE DAT MATCHA…

  • Je metabolisme een boost geeft?
  • Een ontstekingsremmende werking heeft op het immuunsysteem?
  • Al sinds de 12de eeuw deel uitmaakt van de Japanse cultuur?
  • Langzaam energie vrijgeeft waardoor je bloedsuikerspiegel niet schommelt zoals bij koffie?
  • Niet wordt gezeefd? Je drinkt de theeblaadjes boordevol antioxidanten op.
  • De voordelen heeft van cafeïne (je wordt alerter en energieker), maar niet de nadelen zoals hartkloppingen en nervositeit zoals bij koffie.

Over de premium matcha van Whisk Antwerp

(Illustratie van Whisk Antwerp)

“Harvested in Japan, delivered to your doorstep.”

Als grote theeliefhebber ben ik al jaren fan van deze Japanse groene thee.
In Azië vind je ook heel wat lekkernijen met matcha.
Dankzij Whisk Antwerp kan ik vanaf nu ZELF aan de slag met mijn bamboe whisk, bamboelepel en de hoogste kwaliteit biologische matcha straight from Japan (plantage in Kagoshima). Dankjewel Erika & Jasmina!
Lees meer over Whisk Antwerp via deze link.

Matcha financiers

MATCHA GEBAKJES (financiers)

INGREDIËNTEN

  • 170 g ongezouten boter
  • 90 g zelfrijzende bloem
  • 2 bamboelepels premium matcha
  • klein snufje zout
  • 200 g suiker
  • 100 g amandelmeel of amandelpoeder
  • 6 eiwitten
  • optioneel: witte of donkere chocolade

BEREIDING

  1. Smelt de boter in een pan op middelmatig vuur tot het begint te koken. Laat ongeveer een minuut koken, maar zorg dat de boter niet bruin kleurt. Zet de boter opzij.
  2. Meng de bloem, de matcha en het snufje zout in een kom.
  3. Doe de suiker en het amandelmeel in een grote kom en vermeng met elkaar. Voeg de eiwitten geleidelijk aan toe en roer goed om, zodat alle ingrediënten “nat” worden. Wanneer alle eiwitten geabsorbeerd zijn, roer je het deeg nog even stevig om.
  4. Voeg de kom met bloem, matcha en snufje zout toe aan je deeg.
  5. Voeg de gesmolten boter langzaam aan toe en roer goed om tot alle boter is geabsorbeerd en vermengd met het deeg. Het deeg krijgt een mooi groen matchakleurtje. 🙂
  6. Bedek het deeg met plastic folie en zet even in de koelkast voor min. 1 uur.
  7. Verwarm de oven op 200°. Neem je muffinvorm en vet ze in met een beetje boter of olie en bloem.
  8. Doe het deeg in de muffinvormpjes en vul ze tot bijna aan de rand.
    Indien je dit wenst, kan je kleine stukjes witte of donkere chocolade in halverwege je muffinvorm duwen. Doe er daarna nog een laagje deeg over.
  9. Plaats de muffinvorm op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 12 tot 15 minuten.
    Hou de oven in de gaten! Je gebakjes zijn klaar van zodra de financiers een bruine rand krijgen en het deeg gaar is vanbinnen.
    De bovenkant kan barsten, maar dat is normaal.
  10. Haal de financiers uit de oven en zet ze op een rooster om af te koelen alvorens je ze uit hun vorm haalt.
  11. Werk af met matchapoeder en serveer met een heerlijke matcha tea latte.

Smullen maar!

Matcha tea latte

MATCHA TEA LATTE

INGREDIËNTEN

  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 2 bamboelepels matcha (= 1 theelepel)
  • 100 ml water (ongeveer 80°C)
  • ev. honing of agave
  • ev. kaneel

BEREIDING

  1. Breng het water aan de kook en laat eventjes afkoelen.
    Gebruik geen kokend water op de matcha, anders gaat de thee verbranden en gaan alle goede aspecten verloren.
  2. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
  3. Doe de matcha in een kopje en voeg het warme water toe.
    Klop de matcha los met behulp van de bamboeklopper.
    Klop met snelle zigzaggende bewegingen, zodat er geen klonters zijn.
  4. Wanneer de melk warm is, kun je deze nog even met een garde opkloppen tot je een laagje melkschuim bekomt.
    (Dit kan uiteraard ook met een melkopschuimer)
  5. Verdeel de melk over je kopjes en voeg daarna het matchamengsel toe.
  6. Voeg eventueel nog wat honing of agave toe als je van een zoete toets houdt in je thee.
  7. Werk de matcha af met melkschuim, een beetje matchapoeder en/of kaneel.

Geniet van je #matchamoment!

A “matcha” in heaven!
Culinary matcha

Heb je iets met matcha gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

ZELF AAN DE SLAG MET DE PREMIUM MATCHA VAN WHISK ANTWERP?

Klik hier voor meer matcharecepten!
Of ga rechtstreeks naar de webshop via deze link
MEER INFO VIND JE OP DE WEBSITE WWW.WHISKANTWERP.COM
VOLG WHISK ANTWERP VIA INSTAGRAM EN FACEBOOK.

Lekker Klassiek @ Boom

Lekker Klassiek @ Boom

Tijdens ‘De Zomertafel‘ van njam! kreeg ik een duoticket voor Lekker Klassiek.Lekker Klassiek is een symfonisch musicalconcert dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!­-niveau.  Dit jaar vond een groot musicalconcert plaats met daarbij het beste van de musicals “14­-18”, “40-­45” en “Daens” gebracht door de bekende 

Libanese salade met baba ganoush, flatbread en kaasburger (The Bio Veggie Company)

Libanese salade met baba ganoush, flatbread en kaasburger (The Bio Veggie Company)

Vandaag staat een heerlijke Libanese salade op het menu.De Libanese salade bestaat uit bulgur, groenten en verse peterselie en munt uit mijn tuin.Bij de salade serveer ik baba ganoush, dat is een heerlijke zelfgemaakte aubergine dip uit de Mediterrane keuken.De salade werk ik af met 

Poké bowl met tofu, rode bieten hummus & kokosrijst

Poké bowl met tofu, rode bieten hummus & kokosrijst

Mijn allereerste homemade poké bowl! 
Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht met Japanse invloeden.
Poké betekent ‘dwars in stukjes snijden’ van de plakjes of blokjes rauwe vis die in een kom samen met rijst, dressing, groenten en allerlei smaakmakers worden geserveerd.

“Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht met Japanse invloeden.”

Waaruit bestaat een poké bowl?

  • Rijst, quinoa, sobanoedels,…
  • Rauwe (gemarineerde) vis, tofu,…
  • Rauwe groenten naar keuze
  • Dressing naar keuze bv. sojasaus, sesamolie, teriyaki, wasabi, sriracha,…
  • Smaakmakers: bv. noten, edamame, avocado, zeewier, gember, …

Ik heb gekozen voor een vegetarische versie met kokosrijst, rode bieten hummus, gemarineerde tofublokjes, edamame, rauwe groenten en gehakte walnoten. Njammie! #yummy
Maar de volgende keer maak ik zeker een versie met vis! 🙂

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat akoelen tot kamertemperatuur en roer er daarna de kokosmelk door.
  2. Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep droog.
    Snij de tofu in blokjes.
  3. Verhit de sesamolie in een wok en bak de tofu krokant op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
    Voeg de sojasaus en ev. honing toe en bak nog enkele minuten mee. Breng op smaak met peper en ev. zout.
  4. Schil en rasp de wortel en besprenkel met rijstazijn.
  5. Was de radijsjes en snij in dunne plakjes.
  6. Hak de noten fijn.
  7. Verdeel de rijst over de kommen. Voeg de groenten en tofu toe en werk af met de edamame, gehakte noten en sesamzaadjes.
  8. Zorg ervoor dat alle ingrediënten zichtbaar zijn zodat je een prachtige poké bowl hebt. Be creative!
  9. Serveer met extra sojasaus.

Geniet van je kleurrijke poké bowl!

OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR JE POKE BOWL?

Mijn allereerste homemade poké Bowl

Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Bulgurschotel met broccoli, wortel en feta

Bulgurschotel met broccoli, wortel en feta

Dit is en blijft één van mijn favoriete vegetarische gerechten.I just loooove it!!Deze heerlijke schotel bestaat uit bulgur, wortel, broccoli, gezeefde tomaten en feta. Vooral de feta maakt het helemaal af! Ik maak deze schotel 1 keer klaar en ik stop verschillende porties in de 

Blueberry crumble

Blueberry crumble

Ik weet het…Er verschijnen veel te weinig desserts op mijn feed.Dat komt omdat ik niet de beste bakker ben. (lees: vaak misbaksels) 😉Maar als ik bezoek heb, dan verwen ik mijn gasten graag met iets homemade.Opgelet! Dit is niet healthyproof, maar ideaal als je jezelf 

It’s veggie bbq time! (TBVC & Stroomop)

It’s veggie bbq time! (TBVC & Stroomop)

Vandaag heb ik mijn allereerste kookworkshop gegeven en vierde ik samen met The Bio Veggie Company, Stroomop en Wavemakers de start van het BBQ seizoen! #everybodybevegual
En dit deed ik niet alleen! Samen met Elle van A Pinch Of Odelle en Jelle van The Messy Chef gaven we elk 3 veggie kookworkshops op de ecologische pelletgrill van Haüssler. 
We combineerden enkele wereldse smaken met de biologische en vegetarische burgers van The Bio Veggie Company!

VOORSTELLING VAN ONZE VEGGIE GERECHTEN

FOTOSHOOT MET FOTOGRAFE EVA BEEUSAERT

De testdag was erg leuk om te doen.
We hebben onze twee gerechtjes bereid op de pelletgrill.
Fotografe Eva Beeusaert nam enkele actiefoto’s aan de pelletgrill terwijl onze gerechten werden gebruikt om een superleuk stopmotionfilmpje te maken door Ikonreclame.

Ik kreeg de opdracht om twee Aziatische gerechten te creëren op de pelletgrill.
Mijn twee gerechten zijn:

Dankjewel Eva Beeusaert voor de prachtige foto’s!

Klik hier voor mijn twee Aziatische recepten!

ELLE VAN ‘A PINCH OF ODELLE’

Elle van ‘A Pinch Of Odelle’ kreeg de opdracht om twee Zuid-Amerikaanse gerechtjes te ontwikkelen met de vegetarische burgers van The Bio Veggie Company.

Klik hier voor de twee Zuid-Amerikaanse recepten van Elle!

JELLE VAN ‘THE MESSY CHEF’

Jelle van ‘The Messy Chef’ verdiepte zich in de Afrikaanse keuken en ontwikkelde twee heerlijke gerechten met Marokkaanse toets. Mmmm!

Klik hier voor de twee Afrikaanse recepten van Jelle!

3 FOODBLOGGERS, 3 WERELDDELEN

Klik hier en ga rechtstreeks naar de website!

IT’S VEGGIE BBQ TIME!

VEGGIE EVENT IN OVERIJSE

Op 29 juni 2019 was het zover! D-day!
Dit leuke evenement ging door in de prachtige serre van Arnaud en Pascaline.
Een magische en buitengewone locatie!
Het was een snikhete dag, waardoor de workshops buiten plaatsvonden.

De mensen van Wavemakers, The Bio Veggie Company en Stroomop waren al druk in de weer om alles klaar te zetten en mooi aan te kleden.
Topfotograaf Bert Dekelver-Vandenwaeyenberg was aanwezig om alle gebeurtenissen vast te leggen op beeld.
Ik laat jullie met veel plezier meegenieten van deze memorabele dag.

3 FOODBLOGGERS

De 3 foodbloggers

De drie foodbloggers zijn er klaar voor!
Tijdens het evenement gaven we elk drie kookworkshops.

  • Elle (A Pinch Of Odelle) – cheesy spinazie taco’s
  • Jelle (The Messy Chef) – champignonburger ras el hanout
  • Sin (Healthy food makes you feel good) – hoisin nuggets

VERWELKOMING

Iedereen werd hartelijk ontvangen met een fruitige sangria of een verfrissende mocktail.
Daarna volgde de verwelkoming door Elke van Wavemakers en werd iedereen voorgesteld en in groepjes verdeeld.

LET’S START!

Alright! Het evenement is officieel van start gegaan!
Tijd voor de allereerste kookworkshop!
Na een korte voorstelling werden we in groepjes verdeeld en mochten we met onze sexy kookschort naar onze tafel waar de mensen van Stroomop een korte demonstratie gaven van de ecologische pelletgrill van Haüssler

KOOKWORKSHOP: GROEP 1

My workstation!

My workstation! Ziet dit er niet uitnodigend uit?
De perfecte setting om een bbq kookworkshop te geven, toch? 😉

Eerst maakten we een lekkere hoisinmarinade.
Daarna mocht iedereen zijn eigen veggie nuggets bakken op de planchaplaat van de pelletgrill. Wat een ervaring! 🙂

Tenslotte mocht men de nuggets en de zelfgemaakte hoisinmarinade samenvoegen in de wok op de pelletgrill.
Sommige waaghalzen durfden om de nuggets in de lucht te gooien!
Cooking entertainment, check!

Hier ben ik met de rijst!

En dan de final touch!
Het gerechtje dresseren en afwerken met lente-ui, sesamzaadjes en chilipepers.
Ik heb enkele prachtige creaties gezien!
Zo leuk als mensen een eigen creatie van je gerechtje maken.

Workshop 1 is meer dan geslaagd!
Zo trots op iedereen!

AAN TAFEL!

Na het zwoegen en het zweten (letterlijk!) mocht iedereen genieten van zijn eigen creatie met een lekker glaasje rosé.
Soep & Zoet had voor een tafel vol lekkere salades gezorgd. Heerlijk!

KOOKWORKSHOP: GROEP 2

Wat een geslaagde eerste workshop en gezellige lunch!
Tijd om alles op te ruimen, af te wassen en klaar te zetten voor groep 2!
Ready, set, go!

Groep 2

Alweer zo’n leuke en enthousiaste groep!
We herhalen hetzelfde tafereel!
Eerste de hoisinmarinade, dan de nuggets bakken, alles samen in de wok, bordje dresseren et voilà! Easy peasy!

En het was nog steeds tropisch warm! Valt het op? 😉
Maar ondanks de hitte had iedereen het enorm naar zijn zin.
Iedereen was apetrots op zijn eigen creatie!
En… bij sommigen hing er liefde in de lucht! 😉
#loveisintheair
Liefde voor het gerechtje of liefde voor elkaar? Wie zal het zeggen…

BON APPETIT!

Dankjewel voor jullie enthousiasme!
Op naar de allerlaatste workshop van de dag!

Samen tafelen!

KOOKWORKSHOP: GROEP 3

Groep 3

De derde en laatste workshop van de dag!
En ja hoor… de zon is nog steeds aanwezig.
Ik moet toegeven dat het een uitdaging was om in deze tropische hitte drie workshops te geven op de snoeihete pelletgrill.
En dat terwijl de terrasverwarmers van Stroomop voor extra warmte zorgden.
Maar ook groep 3 heeft de workshop vol enthousiasme afgerond!

Prachtige dames die poseren met hun prachtig gerechtje!
Dit brengt een grote smile op mijn gezicht!
Well done, ladies!


Een goeie chef proeft regelmatig!

GOODIEBLIK!

En als afsluiter kreeg iedereen nog een leuke goodiebag, euh…. goodieblik mee naar huis!
In de goodieblik zaten enkele pellets en uiteraard het gloednieuw receptenboekje van The Bio Veggie Company (ontwerp & design door Ikon).

Foto: Ikon

BEDANKT!

Wat een dag! Wat een ervaring! Wat een leuke bende!
Iedereen heel erg bedankt voor jullie enthousiasme, vrolijke gezichten en aangenaam gezelschap!
En ik wil in het bijzonder Wavemakers, The Bio Veggie Company en Stroomop bedanken voor het organiseren van deze fantastische dag!
Bedankt voor jullie vertrouwen in mij. Ik ben erg blij dat ik deel mocht uitmaken van dit FANTASTISCHE team.
And last but not least! My partners in crime!
Dankjewel Jelle & Elle voor de fantastische samenwerking!
See you next time!

Top team!

MAKE IT, SHARE IT!

Heb je één van mijn gerechtjes gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Meer recepten?
www.thebioveggiecompany.com/casual-veggie/#recepten

The Bio Veggie Company



Aziatische hoisin nuggets

Aziatische hoisin nuggets

Volgende week zaterdag is het zover!Dan geef ik mijn ALLEREERSTE kookworkshop! Spanneeeend!Benieuwd wat we zullen maken? Wavemakers daagde mij uit om een Aziatisch gerechtje te ontwikkelen met de vegetarische burgers van The Bio Veggie Company.Zie hier het resultaat! #veggieproofAziatische hoisin nuggets die je op twee 

Een zomerse Njam!-lunch (De Zomertafel op NjamTV)

Een zomerse Njam!-lunch (De Zomertafel op NjamTV)

Ik had de eer en het genoegen om aan te schuiven aan ‘De Zomertafel’ van de 2 tv-koks Steffi Vertriest & Dagny Ros. De njam!-lunch bestond uit enkele zomerse BBQ gerechten, super inspirerende slaatjes & side dishes naar aanleiding van het nieuwe TV-programma ‘De Zomertafel’ en de nieuwe editie 

Tweedaagse @ Sicilië

Tweedaagse @ Sicilië

UNDER CONSTRUCTION

Meer qualitytime met Iglo #simplydelicious

Meer qualitytime met Iglo #simplydelicious

Tijdens het evenement ‘Meer qualitytime met Iglo’ hebben we het uitgebreid gehad over de dagelijkse struggle om lekker, gezond en gevarieerd te eten en dit te combineren met een drukke agenda.Er werd gesproken over diverse mythen rond diepvriesmiddelen en we leerden hoe je kan genieten 

Uiensoep met kaasbroodjes

Uiensoep met kaasbroodjes

Wat als je verse soep wil, maar geen verse groenten meer in huis hebt?Dan moeten we creatief zijn met wat we hebben! uien! CHECK! ✔ verse tijm & peterselie uit de tuin! CHECK! ✔ oud geroosterd brood! CHECK! ✔ vegan kaas! CHECK! ✔ allergenen- en glutenvrije bouillon van Bouillon Herkules CHECK! ✔ 

Wat is jouw favoriete reisbestemming? (Elsarblog)

Wat is jouw favoriete reisbestemming? (Elsarblog)

Namaste! 🙏
Dit keer geen foodpic, maar wel een blog over mijn reizenervaringen.
Elsa & Inge van ElsaRblog hebben een toffe blog over mij geschreven in hun rubriekje ‘Wat is jouw favoriete reisbestemming?’
Benieuwd naar mijn reisverhalen? Neem snel een kijkje op hun blog!

“Hoi hoi allemaal! Daar zijn we weer met onze favoriete rubriek Wat is jouw favoriete vakantie bestemming Deel 46. En vandaag wil ik Sin aan je voorstellen. Op haar Instagram deelt ze hele mooie foto’s van lekker eten en vindt ze het leuk om de theecultuur te ontdekken in verschillende landen. Thee is haar favoriete thee-rapie. Sin is een leuke, spontane en vrolijke meid en dat zie je in haar manier van schrijven en interesses. Ik vond het supergaaf om haar antwoorden te lezen en om te weten welke haar favoriete vakantiebestemming is. En jij ben je ook nieuwsgierig?”

-ElsaRblog-

EEN TIPJE VAN DE SLUIER

Ik geef alvast een korte samenvatting van wat je kan verwachten, maar voor het volledige artikel moet je naar de website gaan.
Klik hier om rechtstreeks naar het blogbericht te gaan van Elsarblog!

OVER MIJ

Even voorstellen…

Wie is Sin in een notendop?
Kom wat meer te weten over het gezicht achter Food by Sin.
Wie ben ik?
Waar ben ik geboren?
Wat zijn mijn passies?

HOEVEEL LANDEN?

In hoeveel landen heb ik al voetstappen gezet?
HIervoor moest ik toch eventjes tellen! Durf je een gokje te wagen? 😉

MIJN FAVORIETE REISBESTEMMING

Wat is mijn favoriete reisbestemming en waarom?
Ontdek mijn favoriet land, favoriete keuken en favoriete cultuur! 🙂

Lees er alles over via deze link!

FAVORIETE REISERVARING

Ontwikkelingssamenwerking

Dit is ongetwijfeld mijn meest ingrijpende reiservaring!
Twee maanden lang heb ik aan ontwikkelingssamenwerking gedaan.
Lees er alles over op de blog!

Klik hier voor een uitgebreid reisverslag!

MINST FAVORIETE REISBESTEMMING

Oei! Mijn minst favoriete reisbestemming…
Daar moest ik niet zo lang over nadenken! 😉

Een uitgebreid reisverslag over deze plek vind je hier.

MIJN FAVORIETE REISFOTO

Het ochtendbad aan de Ganges (Varanasi, India)

Namaste! 🙏
Dit keer geen foodpic, maar wel ééntje van mijn andere grote passie. 
Dit is zonder twijfel mijn favoriete reisfoto! 
Varanasi (Benares), één van de oudste heilige steden ter wereld.
Dit moment… een moment die ik ken uit mijn geschiedenisboeken. 
Het ochtendbad in de Gangesrivier. 
De rivier waar mensen hun zonden wegwassen, waar mensen hun kleine en grote wasjes doen, waar de heilige koeien hun behoefte doen, de overleden mensen terug worden gegeven aan de godin Ganga terwijl men ernaast de tanden poetst en eten bereidt. Jep… allemaal in hetzelfde water! YES… dit is INDIA! 
Lees er alles over op mijn blog!

KLIK HIER VOOR EEN UITGEBREID VERSLAG OVER MIJN REISERVARING IN INDIA

BLOGBERICHT OP ELSARBLOG

Wat is jouw favoriete reisbestemming (Elsarblog)

Lees het volledige verslag op www.elsarblog.com

Dankjewel Inge & Elsa voor dit mooie reisverslag!

ElsaRblog
(foodblog, travel, interior en DIY)

Volg ElsaRblog via Instagram en Facebook.
www.elsarblog.com

Koreaanse biefstukwraps met zoetzure komkommer

Koreaanse biefstukwraps met zoetzure komkommer

Vanavond geen gewone wraps, maar Koreaanse wraps met groenten en een Aziatische komkommersalade. Dit is slechts één van de drie gerechtjes uit de HelloFreshbox van deze week. Zo leuk dat er een Koreaans gerechtje tussenzit! Hiepelahoi!Je zal af en toe eens een HelloFreshje zien passeren, want 

Afternoon high tea met Madam Bakster @ Nowme

Afternoon high tea met Madam Bakster @ Nowme

Kennen jullie Madam Bakster al?Ze staat bekend omwille van haar vegan zoetigheden.Meer zelfs, ze is ervan overtuigd dat desserts een plaatsje verdienen in een gezonde levensstijl. Daarom zijn al haar creaties gemaakt met 100% natuurlijke producten en zijn ze stuk voor stuk vrij van geraffineerde 

Get to know… (InspirationNL)

Get to know… (InspirationNL)

Hieperdepiep hoera! 
Vandaag blaas ik 30 (+1) kaarsjes uit! 
Ter ere van mijn verjaardag heeft Joanne van Inspiration nl een leuke blogpost over mij geschreven in haar rubriek ‘GET TO KNOW’ door middel van 10 random vragen. 🙈
Benieuwd naar mijn vragen en antwoorden?

Klik hier voor het verslag!

“Ontmoet Sin van Food by Sin. Een rasechte Belg in een Koreaans jasje en het gezicht achter de blog ‘Food by Sin’. In deze nieuwe Get to know beantwoord Sin 10 vragen waardoor jullie haar beter kunnen leren kennen. Zijn jullie net zo dol op thee als Sin? 
#foodblogger #gettoknow #follow #inspirationnl”

-InspirationNL-

10 RANDOM VRAGEN

Benieuwd naar de 10 random vragen die ik kreeg?
Hier alvast een preview!

  • Hoe ziet jouw typische zaterdagavond eruit?
  • Heb je ooit een date gehad met iemand die je op het internet hebt ontmoet?
  • Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten?
  • Als je iedereen zou kunnen ontmoeten (levend of overleden) wie zou jij dan willen ontmoeten?
  • Wat doe je als je een moeilijke dag hebt?
  • Zou je al je vrienden opgeven om samen met je man te verhuizen naar de andere kant van de wereld?
  • Wat betekent je naam?
  • Ben je ooit verslaafd geweest aan een spel? Zoja, welke?
  • Als je alleen maar één gerecht kon hebben voor de rest van je leven, welke zou dat zijn?

ONTDEK SNEL ALLE ANTWOORDEN!
KLIK HIER OM RECHTSTREEKS NAAR HET ARTIKEL TE GAAN!

Dankjewel Joanne van InspirationNL voor dit leuke interview!

by Joanne

Volg InspirationNL via Instagram en Facebook
www.inspirationnl.com

Thaise rode curry met noedels en kokosmelk

Thaise rode curry met noedels en kokosmelk

Een Thaise rode curry met noedels, kokosmelk en scampi’s. Zo simpel, maar oooo zo lekker! Deze maaltijdsoep vind ik heerlijk als lunch of als feestelijke soep voor wanneer ik gasten over de vloer heb. BBovendien bevat deze soep heel wat groenten en is ze erg 

Risotto primavera met zalm en groene asperges (airfryer)

Risotto primavera met zalm en groene asperges (airfryer)

Wauw! Mijn allereerste complete maaltijd uit de airfryer is een feit! Dankzij de geweldige airfryer recepten van Martin Senders, oftewel The Philips Chef maak ik de laatste tijd de meest verrassende dingen klaar.Verrassende snacks, lekkere taarten en quiches, maar ook complete maaltijden zoals deze risotto met 

Bloemkoolnuggets (airfryer)

Bloemkoolnuggets (airfryer)

Zin in een lekkere en gezonde snack?
Maak dan eens bloemkoolnuggets uit de airfryer.
Bloemkoolnuggets??? Jawel! Deze knapperige bloemkoolroosjes in een krokant kruidig jasje smaken heerlijk en vormen de perfecte weekendsnack voor jong én oud.
Heb je moeite om je kids groenten te laten eten?
Probeer het dan eens op deze manier! 😉
Dit receptje van The Philips Chef is echt een topper!
Klik hier om rechtstreeks naar het recept te gaan van The Philips Chef.

Bloemkoolnuggets

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 1 bloemkool
  • 200 g cornflakes (ongezoet)
  • 200 g bloem
  • kippenkruiden
  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • zout en peper
  • 200 ml water
  • 100 ml barbecuesaus
  • oliespray

BEREIDING

  1. Reinig de bloemkool en verdeel in roosjes (kipnugget grootte) zonder steel.
  2. Meng in een kom wat bloem met het warme water tot een yoghurt dik papje en doe de resterende bloem in een aparte kom.
  3. Maal de cornflakes samen met de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout met een keukenmachine tot middelfijne stukjes.
  4. Maak de bloemkoolroosjes nat en doe deze eerst in de kom met de bloem, daarna door het bloempapje en tot slot door de gemalen cornflakes.
  5. Herhaal dit met alle bloemkoolroosjes tot deze allemaal een krokante cornflake korst hebben.
  6. Spray de bloemkoolroosjes in met wat olie en bak ze in de Airfryer in 20 minuten op 180 graden tot ze mooi krokant zijn.
  7. Dien de bloemkoolroosjes op met de barbecuesaus.

Smullen maar!

Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂


ICE T-BAR @ Thee met een verhaal (Oostende)

ICE T-BAR @ Thee met een verhaal (Oostende)

Vanaf nu heeft Thee met een verhaal Oostende een nieuw concept!De ICE T-BAR!Een leuke strandbar waar je dagelijks kan kiezen uit 4 verschillende ijsthees of mocktails. Ik mocht gisteren de ICE T-BAR uittesten tijdens het launch event in Oostende bij theesommelier Nadia.Benieuwd? Kijk dan snel 

Gezond Indisch vegetarisch koken @ Ruhi’z

Gezond Indisch vegetarisch koken @ Ruhi’z

In deze leuke kookworkshop leer je hoe je heerlijke en gezonde gerechten vol verse kruiden en groenten bereidt.De Brits-Indische kok Sukaina van Ruhi’Z demonstreert hoe je op korte tijd gezonde Indische (Indiase)* vegetarische gerechten kan klaarmaken. * Indiase/Indische keuken: Indiase keuken duidt op gerechten uit India. Indische keuken kan 

Bao buns met pikante Koreaanse kip

Bao buns met pikante Koreaanse kip

Heb jij ooit al eens bao buns gegeten? Bao wat???
Deze Aziatische streetfood heb ik leren kennen tijdens mijn reis in Hong Kong.
Het zijn gestoomde broodjes met een pittige vulling naar keuze.
Sommige bao buns zijn met buikspek, gelakte eend, gemarineeerde tofu, etc.
Ik koos uiteraard voor een vulling met pikante Koreaanse kip.
Hiervoor heb ik het recept van Albert Heijn gevolgd.
Mijn bao buns zijn dus gevuld met verse groenten, kruiden en een pittige marinade van gochuchang (Koreaanse chilipasta), sesamolie en sojasaus voor de Koreaanse toets. Hola pola! Dit is lekker!

INGREDIËNTEN (voor 12 stuks)
  • verse gember
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 3 el Koreaanse gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 2 el rijstolie
  • 300 g kipfilet
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 bosuien
  • verse koriander of peterselie
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 ml halfvolle of plantaardige melk
  • chilipeper
  • geraspte wortel
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Meng met de sojasaus, chilisaus en rijstolie in een kom. Schep om met de kip, doe in de ovenschaal en laat 15 min. marineren.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Schep op een bord en laat afkoelen. Snijd de bosui in ringetjes en pluk de blaadjes van de koriander. Rooster de kip in ca. 25 min. gaar in de oven. Keer halverwege.
  3. Meng ondertussen voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 balletjes. Rol op een met bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11.
  4. Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip 12 stukjes bakpapier van 12 x 6 cm. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.
  5. Neem de kip uit de oven en snijd in reepjes. Schep om met het achtergebleven braadvocht en bestrooi met het sesamzaad. Zet de kip, koriander, bosui en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.

Smullen maar!


Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Elvea @ Pastorale**

Elvea @ Pastorale**

Op 14 maart 2019 was ik uitgenodigd voor een groots evenement georganiseerd door Elvea i.s.m. Yapado. In tweesterrenrestaurant Pastorale mocht ik samen met andere bloggers mezelf culinair laten verwennen met een uniek gastronomisch 2-sterren diner i.s.m. Bart De Pooter.Sterrenchef Bart De Pooter ging de uitdaging 

Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit een pittige tomatensaus, verse kruiden en gepocheerde eieren.Ik heb deze topper al vaker zien voorbij komen, maar zelf nog nooit klaargemaakt.Dit gerecht wordt meestal gegeten als ontbijt, maar je kan het ook als lunch of 

Kleurrijke veggie hamburgers

Kleurrijke veggie hamburgers

Weg met die donkere en grijze winter!
Tijd voor een beetje kleur op ons bord!
Als ambassadrice van The Bio Veggie Company is het mijn plicht om enkele lekkere gerechten te bereiden met deze fantastische vegetarische burgertjes.
Toen ik deze kleurrijke hamburgerbroodjes zag passeren van
Beauty Food Blog wou ik deze asap proberen!
De broodjes zijn
vegan en glutenvrij.
Voor de burgers kan je kiezen uit het gamma van The Bio Veggie Company of je maakt ze lekker zelf! 🙂
Ik heb gekozen voor de spinazie- en broccoliburger, maar je kiest zelf wat je het lekkerst vindt.

Ik denk dat de kaasburgers hier ook goed bij passen. 😉
Deze burgers serveer ik met verse groenten en een heerlijke madras mayo.
Komt het water je al in de mond?
Kijk dan snel verder voor het recept!


Tip: de hamburgerbroodjes vergen wel wat werk én geduld. Heb je geen tijd? Koop dan kant-en-klare broodjes of pistolets.
Bij Albert Heijn verkopen ze ook groentenbroodjes in verschillende kleuren (bloemkool, spinazie, rode biet, paprika)

Deze hamburgerbroodjes zijn simpel, gezond én lekker!

#vegan #glutenvrij #suikervrij #zuivelvrij

INGREDIËNTEN (voor 10 broodjes)

VOOR DE ROZE HAMBURGERBROODJES
  • 250 g speltbloem
  • 150 ml verse rode bietensap (ongeveer 500 g rauwe bieten)
  • 15 g olijfolie extra vierge
  • 3 g droge gist
  • 4 g zout
  • witte en zwarte sesamzaadjes
  • extra olijfolie
  • maple syrup
VOOR DE ORANJE HAMBURGERBROODJES
  • 250 g speltbloem
  • 150 ml verse wortelsap (ongeveer 5 wortels)
  • 15 g olijfolie extra vierge
  • 3 g droge gist
  • 4 g zout
  • witte en zwarte sesamzaadjes
  • extra olijfolie
  • maple syrup
DE VULLING
  • veggieburgers van The Bio Veggie Company naar keuze (of zelfgemaakte groentenburgers)
  • radijsjes
  • waterkers of tuinkers
  • veldsla
  • schijfjes tomaat
  • ev. ketchup
VOOR DE MADRAS MAYO
  • 2 el mayo
  • 1 kl madras currypasta
  • 1 el Griekse yoghurt
  • enkele druppels citroensap
  • sesamzaadjes

BEREIDING

VOOR DE BROODJES
  1. Voor het wortelsap: Was en schil de wortels en doe ze in een juicer (of blender). Voeg wortels toe tot je 150 ml wortelsap hebt.
  2. Voor de rode bietensap: Was en schil de rode bieten en snij ze in stukken. Doe de bieten in de juicer (of blender) en zorg dat je 150 ml sap hebt.
  3. Voeg alle ingrediënten toe behalve het zout. Kneed het deeg ongeveer 10-12 minuten tot het elastisch is.
  4. Tijdens de laatste 5 minuten voeg je het zout toe en kneed je nogmaals tot het zout zich heeft verspreid in het deeg.
  5. Vorm een bal en leg in een kom. Bedek de kom met folie en laat het 3 uren rijzen. De rijstijd is afhankelijk van de temperatuur. Het deeg is klaar als de hoeveelheid is verdubbeld.
  6. Weeg het deeg en verdeel in 5 gelijke delen en kneed elk balletje nogmaals.
  7. Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat elk balletje 3 cm van elkaar is verwijderd.
  8. Bedek eveneens met folie en laat nogmaals 2,5 tot 3 uur rijzen. Als het rijzen is voltooid, mag je de folie verwijderen.
  9. Doe de maple syrup en olijfolie in een kommetje en bestrijk de broodjes met dit mengsel. Werk af met witte en zwarte sesamzaadjes. Laat de broodjes 3 tot 5 minuten rusten.
  10. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven gedurende 12 minuten.
  11. Haal de broodjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster alvorens de broodjes te halveren.
  12. Snijd de afgekoelde broodjes voorzichtig doormidden en voeg de burger en groentjes toe. Werk af met je favoriete toppings.
VOOR DE VULLING
  1. Was, reinig en snij de groenten naar keuze.
  2. Bak de veggieburgers naar keuze (ik heb voor de spinazie- en broccoliburger gekozen). Doe een scheutje olie in de pan en bak de burgers gaar.
  3. Bestrijk de hamburgerbroodjes met een laagje madras mayo (en eventueel een beetje ketchup).
  4. Leg de burgertjes voorzichtig op een broodje.
  5. Beleg het broodje met de groenten naar keuze.
  6. Voeg je favoriete toppings toe en leg de bovenste helft van het hamburgerbroodje erop.
VOOR DE MADRAS MAYO
  1. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  2. Kruid bij naar eigen smaak.
  3. Wil je het sterker? Voeg nog wat currypasta toe.
  4. Te sterk? Doe wat extra yoghurt bij.
  5. Werk af met enkele sesamzaadjes.

Smullen maar!

Deze hamburgerbroodjes zijn vegan en glutenvrij!

Welk broodje is jouw favoriet? 🙂

Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

The Bio Veggie Company

Meer lezen over mijn ambassadeurschap?
Klik hier voor meer info en recepten!